Főoldal Előzetesek Előzetest kapott a Disney+ ünnepi filmje, az új Reszkessetek, betörők!
Előzetesek

Előzetest kapott a Disney+ ünnepi filmje, az új Reszkessetek, betörők!

Minden idők legnépszerűbb karácsonyi filmje feldolgozásban.

577

Sokakat sokkoltak, amikor 2019-ben a Disney bejelentette a Reszkessetek, betörök! franchise feldolgozását. Eltelt két év, de a főszereplőkön kívül sokat nem tudtunk meg az új filmről, ma azonban a Disney+ bemutatta az új film első hivatalos előzetesét, főszerepben a Jojo Nyuszi főszereplőjét is játszó Archie Yates. A filmet tervek szerint november 12-én, pénteken fogjak majd elérhetővé tenni a Disney+ streamingszolgáltató kínálatában.

Macaulay Culkin főszereplésével bemutatott 1990-es Reszkessetek, betörők! című film mára igazi klasszikussá érett. Az első rész után elkészült az Elveszve New Yorkban című második rész, majd többször is megpróbálták folytatni az igazi kultfilmmé vált mozifilmet, ám az eredeti színészek hiányában elmaradt a várt siker. Az elmúlt harminc évben gyakorlatilag nem telhet el úgy Karácsony, hogy ne adták volna le a tévében Kevin McCallister vígjátékát a betörőkkel.

Igaz, minden idők egyik legnépszerűbb karácsonyi filmjének főhősét ezúttal nem Kevinnek hívják, hanem Max Mercernek, de az alaptörténet ismerős lesz: egy Tokióba vakációzni induló család a nagy sürgős-forgásban “véletlenül otthon felejti” 12 éves gyerekét, az egyedül otthon maradt gyerek pedig – miután alaposan kiélvezni a szabadság minden percét – minden eszközt bevetve próbálja megvédi otthonát az oda betörni készülő házaspártól.

Joe Pesci és Daniel Stern párosa helyett most Ellie Kemper (The Office, The Unbreakable Kimmy Schmidt) és Rob Delaney (Deadpool 2.) fogják megformálni a betörőket. Bár az eredeti főszereplőket mellőznünk kell az első két filmből, egy cameo erejéig beugrik Devin D. Ratray, aki Kevin bátyát, Buzzt játszotta. Ezúttal azonban nem a szemét testvér szerepében látjuk, hanem egy rendőrt alakít, akit az előzetesben is kiszúrhatunk. Rajta kívül Aisling Bea, Kenan Thompson, Tim Simons, Pete Holmes, Devin Ratray, Ally Maki és Chris Parnell kap szerepet a feldolgozásban.

Az internet népét egyelőre nem győzte meg sem az előzetes – pedig teljes mértékben a klasszikus nagyot idézi, még a zenei aláfestését is John Williamstől kölcsönzi – sem a poszter, aminek hangot is adtak. Azoknak, akik kedvelték az első két részt, kellemes nosztalgiát és jó szórakozást nyújthat a Disney+ filmje, de sokan felteszik a kérdést, miért kellett egy ilyen filmet feldolgozni?

Dan Mazer által rendezett Home Sweet Home Alone című filmet november 12-én mutatják be online.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus kritika

Így sikerült Az akolitus, az első Star Wars-sorozat, mely maga mögött hagyta...