Főoldal Filmek Először láthatjuk Keselyű szárnyait Sam Raimi elkaszált Pókember 4. részéből
Filmek

Először láthatjuk Keselyű szárnyait Sam Raimi elkaszált Pókember 4. részéből

Mechanikus szárnyakat kapott volna Keselyű a Pókember 3.-ban.

509
Pókember: Hazatérés
Forrás: Marvel Studios

Sam Raimi rendezőtől a Pókember 4. része sajnos sosem készült el… de közel 15 év után végre először pillanthatjuk meg a film főgonoszát, Keselyűt. Ken Penders képregényíró a Twitteren mutatta be a gonosztevő mechanikus szárnyait – egy kelléket, amit a negyedik részben használtak volna, de a Sony Pictures lefújta a készülő projektet, így sosem használták a forgatáson.

A 2000-es évek elején nagyot ment a Pókember, az első, de főként a második rész után mindenki arra gondolt, hogy sosem érünk a végére, annyira jó. Aztán jött a csalódást keltő harmadik rész, amivel még nagyobbat akartak szakítani, és lényegében ez vezetett a történet végéhez. A fejlesztés alatt álló negyedik részre már nem volt lehetősége a rendezőnek.

“Mielőtt Tobey-nak és Samnek búcsút intett a Sony, a munka valójában már elkezdődött a Pókember 4-en” – árulta el a képregényíró. “Meglátogattam a barátaimat, akik a Keselyű jelmezén dolgoztak, amit a színész John Malkovich-nak szántak. Miután a gyártás leállt, minden anyagot leadtak. Majdnem 15 évig ültem rajta”.

A Keselyű nemrég debütált az MCU-ban, a karaktert Michael Keaton alakította a Pókember: Hazatérés című filmben. A Pókember klasszikus ellenfelének szárnyait ellenben a filmvásznon többnyire CGI segítségével rajzolták meg a művészek. A Pókember 4.-ben a helyzet más volt – ott Malkovich-nak kellett felvennie ezt a gyönyörű mechanikus felszerelést.

Sajnos erre sosem került sor. A filmet végül törölte a Sony Pictures, ami végül egy reboothoz vezetett A csodálatos Pókember címmel, amelynek főszereplője Andrew Garfield. A Sony irányítása alatt két alkalommal játszotta a karaktert, és bár a második részben egy pillanatra feltűntek Keselyű szárnyai az Oscorp pincéjében, a gonosztevőt nem mutatták be.

Valószínűleg többekben megfordult a kérdés, hogy mi történt a szárnyakkal, ha egyszer már elkészítették azokat? Nos, online aukción eladták a mechanikus szárnyakat, és végül 2019-ben az edmontoni Prop Museumban kerültek kiállításra. Ami pedig a tervezőt illeti, aki dolgozott a szárnyakon, ő felelt Maguire öltönyeiért a Pókember 3. részében.

“Ő volt a felelős Tobey Maguire Pókember jelmezeinek elkészítéséért is a Pókember 3.-ban” – tette hozzá Penders. “Azt mondta, hogy a jelmezek hálómintája volt a legnehezebb dolog a jelmezek elkészítésében”.

Jeffrey Henderson koncepciótervező szerint a törölt negyedik részben egy maroknyi klasszikus Pókember-gonosz szerepelt volna, köztük “egy montázs a C- és D-listás gazemberekből, akikről tudtuk, hogy soha nem lesznek fő antagonisták, mint például Mysterio, Sokkoló, Prowler, Rhino klasszikus változata, vagy talán még Stilt Man is, stb…”.

A Marvel Moziverzumban Keselyűt bebörtönözték, azonban onnan kiszabadult, s legutóbb az élőszereplős Morbius című film stáblista alatti jelenetében láttuk. Nem világos, hogy milyen szerepet szánnak neki a folytatásban, hogyan illeszkedik bele a Sony Pictures és a Marvel Studios tervébe Adrian Toomes.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.