x
Filmek

Először láthatjuk az új Dűne-film Paul Atreidesét

A képen a Paul Astreidest játszó Timothée Chalamet-ra vethetünk egy pillantást.

Először láthatjuk az új Dűne-film Paul Atreidesét
  • Publishedáprilis 13, 2020

A képen a Paul Atreidest játszó Timothée Chalamet-ra vethetünk egy pillantást.

1984-ben David Lynch rendezett filmet Frank Herbert kultikus regényéből, az alkotás azonban vegyes nézői reakciókat váltott ki, ennek eredményeképpen sokáig lekerült a napirendről a grandiózus sci-fi-történet mozis adaptációja (bár egy sorozat készült 2000-ben John Harrison rendezésében). Így volt ez egészen az elmúlt évekig, amikor is korunk egyik legtehetségesebb rendezője, Denis Villeneuve jelentette be, hogy ismét előveszi az Atreides-család történetét. Teszi mindezt egy elképesztő sztárszereposztás kíséretében, szerepelni fog többek között a filmben Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Zendaya, Dave Bautista, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling és Javier Bardem is.

A direktor a következőket nyilatkozta a projekttel kapcsolatban:

A Dűnét a világ minden tájáról érkező kollégáimmal készítettük, a munkálatok során néhányuk kifejezetten közel került hozzám. Nagyon büszke vagyok rá, hogy hamarosan prezentálhatjuk a kemény munka eredményét. Reméljük, minél hamarabb ismét lehetőségünk lesz közösségi eseményeken részt venni, a Dűnét ugyanis mindenképpen nagyvászonra szánjuk.

Villeneuve emellett “felnőtteknek szóló Star Wars“-nak titulálta a filmet, mely szerinte sokkal inkább mutat rokonságot a Gyűrűk ura világával, mintsem George Lucas univerzumával.

Bár egyelőre hivatalosan tartja magát a stúdió az év végi bemutatóhoz (ami tarthatónak is tűnik, hiszen a film munkálatai már előrehaladott állapotban voltak a járvány kitörésének pillanatában) a kérdés az, hogy mennyire alakul majd át az esztendő utolsó két hónapjának programja, és ennek függvényében lesz-e esetleg szükség a premierdátum módosítására.

A Dűnét a tervek szerint december 17-én mutatják be hazánkban.

Written By
Vigh Martin

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.