Főoldal Filmek Elizabeth Olsen elárulta, hogy a Doctor Strange íróinak fogalmuk sem volt, hogy mi történt a WandaVízióban
Filmek

Elizabeth Olsen elárulta, hogy a Doctor Strange íróinak fogalmuk sem volt, hogy mi történt a WandaVízióban

A Doctor Strange 2. írói nem tudták, hogy mi történt Wandával a sorozatban.

36
Doctor Strange az őrület multiverzumában

A Doctor Strange az őrület multiverzumában sztárja, Elizabeth Olsen megerősítette, amit már régóta sejtettünk, hogy a folytatás íróinak fogalmuk sem volt arról, hogy mi történt a Disney+ WandaVízió című sorozatában. Nem akármilyen feladat volt úgy kidolgozni a Skarlát Boszorkány sztoriját, hogy nem látták az előzményeket, csak jegyzetekből és a Marvel utasítására kellett megtenni.

A WandaVízió azzal végződött, hogy Wanda Maximoffból Skarlát Boszorkány lett, amire már régóta vártak a rajongók, és ezt ki is mondták a sorozatban. Bár egy utójelenet utalt arra, hogy a Bosszúálló sötét útra lép, a karakter visszatérése és ábrázolása enyhén szólva is megrázóra sikerült a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmben.

Most Elizabeth Olsen megerősítette, amit mindannyian sejtettünk a folytatásról, hogy a film írója (feltehetően Michael Waldronra gondolnak, mivel ő volt az egyetlen forgatókönyvíró a stáblistán) egyetlen epizódot sem látott a sorozatból, miközben a Doctor Strange 2. forgatókönyvén dolgozott.

Az őrület multiverzumában hasonló dolgok történnek, mint a WandaVízióban. Párhuzamos történeteket lehet ott elmesélni a gyász és a veszteség kezeléséről. Nos, ezt felvetettem az íróknak, akik az őrület multiverzumában című filmen dolgoztak, hogy ‘tudjátok, hogy mit csinálunk a WandaVízióban? Láttátok már?’ És nem, nem látták, mert még nem volt kész.

Elizabeth Olsen

A Vanity Fairnek adott interjújában kitért még arra is, hogy másképpen kellett játszani a szerepet a filmben, mint a sorozatban, hogy a nézők ne érezzék úgy, hogy a sorozat megismétlődik. Téma tekintetében is hasonló volt a két mű, mindkettő a fájdalomról és az elvesztésről szólt, hogy Wanda nem lehet a gyerekeivel. Ahogy Olsen fogalmazott, “egyszerűen más nézőpontból kellett megközelítenem, hogy ne legyen ismétlődő.”

Bár a Skarlát Boszorkány terve működött, és Olsen elképesztően jól játszotta a karaktert, ami igaz a film többi szereplőjére is, ennek ellenére a Marvel Studios egyik legmegosztóbb kreatív döntésének bizonyult a film. A nagy várakozások ellenére a film nem úgy teljesített a kasszáknál, ahogy azt várták, és a rajongók sem áradoztak egyöntetűen a folytatásról. De ez összességében elmondható az MCU 4-5. fázisáról eddig.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában még a forgatás alatt számos változtatáson ment keresztül, többször kellett módosítani a forgatókönyvön, állandóan változtak a mellékszereplők, és az utolsó pillanatban még jelentős újraforgatást is elrendeltek. A folytatást azért is támadták, mert lényegében figyelmen kívül hagyta a Pókember: Nincs hazaút eseményeit, annak ellenére, hogy Strange és Pókember torzulást idézett elő a Multiverzumon.

Valószínűleg nem lesz olyan nehéz jóvátenni Wanda tetteit, különösen azután, hogy elpusztította a Sötét Könyvet. Azt azonban, hogy brutálisan végzett a Föld-838 szuperhőseivel, biztosan nem lehet ilyen könnyen megbocsátani. Olsen várhatóan visszatér a Skarlát Boszorkány szerepében a Bosszúállók: A Kang-dinasztia című filmben, bár ezt még nem erősítették meg.

Doctor Strange az őrület multiverzumában
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...

Thor: Szerelem és mennydörgés
Filmek

Taika Waititi üzent azoknak, akik a Thor: Szerelem és mennydörgés miatt kritizálták

Buta, unalmas és nagyon gyerekes volt a Thor: Szerelem és mennydörgés.