Disney+

Elemzők szerint a Disney+ 200 millió előfizetővel fog rendelkezni 2025-re

Miközben a Disney bezárta a kalandparkokat, a Disney+ streamingszolgáltató egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami számokban is megmutatkozott.

Miközben a Disney bezárta a kalandparkokat, a Disney+ streamingszolgáltató egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami számokban is megmutatkozott.

A koronavírus-járvány az egyik hatását a sok közül már most érezni lehet, hogy az ember szokásai megváltoznak majd filmnézés tekintetében, s az úgynevezett streamingszolgáltatók még nagyobb szerepet kapnak a jövőben. A tavaly novemberben indult Disney+ már ebben a bő fél évben is szép előfizetőszámra tett szert, a Disneyt is meglepte a szolgáltatás iránt való érdeklődés, de elemzők szerint a következő öt évben tetemes előfizetőbázisra tehet szert a mikiegeres cég.

A Disney+ elején csak a tengerentúlon és néhány nagyobb európai országban volt elérhető, igazából még csak most kezd terjeszkedni a platform az öreg kontinensen, amikor a járvány hatására bezárták a mozikat. És ez számokban is megmutatkozott, a starttól számított idő alatt 50 millióra ugrott a felhasználók száma, azonban a The Hollywood Reporter értesülései szerint ez akár meg is négyszereződhet a következő öt évben.

A tévéműsorok kimutatásával foglalkozó Simon Murray elemzővel közösen arra jutottak, hogy 2025 végére a Disney+ akár 202 millió előfizetővel és 138 országban lehet jelen. Erre még a Disney sem számított, ők olyan 126 millió ügyfelet vártak, de jelen állás szerint hamarosan átugorhatják a jóval korábban alapított Amazon Prime Video szolgáltatást.

A COVID-19 pandémia következtében felülvizsgáltuk prognózisunkat 138 országra nézve. A lezárás egyik fő hatása, hogy a SVOD előfizetők száma hirtelen megugrott.

A világ legnagyobb szolgáltatója, a Netflix várhatóan 258 millió ügyféllel rendelkezik majd az évtized közepére, de a Disney+ közvetlenül ott lesz a nyomában. Az HBO Max és az Apple TV+ becslések szerint konzervatívabb, szinte már sértő számot tudnak majd csak felmutatni, az előbbi 25, míg az utóbbi 14 millió előfizetőt. Valószínűleg egyik fél sem ilyen eredményre számított, amikor elindította a szolgáltatását, azonban olyan sok streaming eszköz található a piacon, hogy egyesek nyertesként, mások vesztesként kerülnek ki a harcból. És ebben óriási szerepet játszanak az exkluzív tartalmak, mint a Stranger Things, a The Mandalorian és az élőszereplős Marvel-sorozatok.

Total
1
Shares
Previous Article

Dutch visszatér a dzsungelbe a Predator: Hunting Groundsban

Next Article
Bo-Katan Kryze

Bo-Katan is szerepelni fog a The Mandalorian második évadában, méghozzá Katee Sackhoff kelti életre

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!