Főoldal Filmek Elárulták, az MCU idővonalán mikor játszódik a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
Filmek

Elárulták, az MCU idővonalán mikor játszódik a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Időben már el tudjuk helyezni a Fekete Párduc folytatását.

353
Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

A Disney+-nak köszönhetően a Marvel Moziverzum a 4. fázis során rohamosan bővült, s a Marvel Studios eddigi legsűrűbb, legmozgalmasabb filmes (és tévésorozatos) időszaka. Rengeteg tartalmat készítettek az elmúlt két évben, de probléma is van ezzel, hogy az egyes produkciók ne egymásra épülnek. Nehéz kihámozni, hogy bizonyos történetek hol helyezkednek el az MCU idővonalán.

Például senki sem említette az Indiai-óceánból kilógó óriási márvány Égit, amiről azt gondolnánk, hogy több franchise-ban is fontos a cselekmény szempontjából. A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! több szempontból is fontos, hogy ki lesz az új Fekete Párduc, valamint lezárja a The Multiverse Saga első fejezetét, a 4. fázist. A kérdés tehát az, hogy időben hol járunk most. Erre a kérdésre kaptunk választ a film producerétől.

Ez a film egyértelműen a Nincs hazaút és az Örökkévalók után játszódik. Úgy gondolom, hogy potenciálisan a [Thor: Szerelem és mennydörgés] filmmel egy időben történik. Új Asgard például létezik a mi univerzumunkban, illetve a mi filmünkben.

És szinte egyidejűleg A Hangya és a Darázs: Kvantumániával, ami februárban kerül a mozikba.

Nate Moore

Érdekes, hogy a Pókember: Nincs hazaút és az Örökkévalók című filmeket nevezte meg támpontnak, bár úgy gondoljuk, hogy az említett két film amúgy is a 4. fázis vége felé játszódik. Hogy lesz-e utalás valamelyikre, azt még nem tudni, és arra pedig végképp nem számítunk, hogy a Kang, a Hódító feltűnik majd a filmben vagy az egyik Örökkévaló.

Az első reakciókból arra lehet számítani, hogy a Fekete Párduc folytatását önálló filmként kell értelmezni, így nem számíthatunk crossoverre sem. A következő fázistól valószínűleg a Marvel Studios elkezdi majd összekötni az egyes szálakat, és az 5. fázis vége felé kibontakozik majd, hogy mivel is készült a stúdió.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események