Főoldal Filmek Egy tehetséges, újonc rendezővel készül a következő Gonosz halott
Filmek

Egy tehetséges, újonc rendezővel készül a következő Gonosz halott

A Gonosz halott - Az ébredés után érkezik az új rész, amely új fejezetet nyit.

277
Gonosz halott - Az ébredés
Forrás: Warner Bros.

A 2013-as Gonosz halott nagy sikert aratott, de csaknem 10 évet kellett várnunk a folytatásra, amit végül 2023-ban bemutattak Gonosz halott – Az ébredés címmel. A film annyira félelmetesre sikerült, hogy a hazai mozik meg se próbálkoztak bemutatni a filmet, végül az HBO Maxen talált otthonra a folytatás.

A napokban híre ment, hogy a tavalyi siker után érkezik a következő Gonosz halott-film, amely egyben spin-off lesz, a hírek szerint Sébastien Vaniček lesz a rendező és társszerző. A Deadline értesülései szerint Vaniček, aki tavaly debütált az Infested (más néven Vermines) című francia horrorfilmmel, a jelek szerint annyira bejött Sam Raimi és Robert Tapert producereknek, hogy felkérték az új film irányítására. Az egészben a legkülönösebb, hogy a következő rész nem folytatás lesz, hanem egy mellékfilm, ha így jobban tetszik.

“A film cselekményének részletei egyelőre titkosak” – jegyzi meg a lap, de ez a következő rész a tavalyi önálló folytatás a Gonosz halott – Az ébredés után, amely a franchise második filmje volt, s maga mögött hagyta az ikonikus faházat az erdő közepén, ahol az első rész játszódott. A rajongók és a kritikusok körében is nagy népszerűségre tett szert, és világszerte több mint 147 millió dolláros bevételt hozott a kasszáknál.

Az eredeti idővonal természetesen Raimi 1981-es Evil Dead – Gonosz halott című filmjével kezdődött, amelyben Bruce Campbell játszotta Ash Williamst. Ez a film két folytatást megélt még, valamint három évadon keresztül rághattuk a körmünket a SkyShowtime sorozatán. Ezek után készült el a 2013-as nagyjátékfilmes reboot Jane Levy által alakított Mia Allen főszereplésével.

Kíváncsian várjuk, hogy az újonc Vaniček mihez kezd a népszerű franchise-zal. Aki látta az említett filmjét, tudja, hogy köszönet nem lesz benne, brutális filmnek ígérkezik az új Gonosz halott, amivel egy új irány veszi kezdetét.

Gonosz halott - Az ébredés
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Super Mario Bros.: A film
Filmek

Box Office: A Super Mario Bros.: A film belépett az 1 milliárd dolláros filmek közé

Mario és barátai ezen a héten sem találtak legyőzőre a jegykasszáknál, és...