Gyilkos Halloween

Egy másik slasher film rossz tapasztalatai miatt kap streaming megjelenést a Gyilkos Halloween

Egyszerre fogják bemutatni a mozikban és online a filmet.

A Blumhouse elnök-vezérigazgatója azt próbálta elmagyarázni, hogy miért erőltette a Gyilkos Halloween című film párhuzamos terjesztését, azaz már a megjelenés napján elérhetővé tegyék a filmet a streamingszolgáltatón a mozis megjelenés mellett. Bár a dolog nem új, az elmúlt egy évben több filmnél is alkalmazták a párhuzamos terjesztést a siker érdekében, de a gyakorlat éppen az ellenkezőjét mutatja. A Marvel Studios esetében láttuk, nem vezetett jóra a döntés, és az HBO Max stratégiája sem igazán működik. Jogos a kérdés, akkor a Gyilkos Hallwoeen miért kap premiert a Peacock szolgáltatón?

Gyilkos Halloween

A Welcome to the Blumhouse filmsorozattal kapcsolatban adott interjút Jason Blum a Collidernek. Blum elárulta, hogy ő kezdeményezte a film streaming bemutatóját, valamint azt is bevallotta, hogy a döntésre rossz forgalmazási tapasztalat miatt került sor. A Blumhouse a tavalyi évben egy másik slasher filmet is bemutatott (Freeky), de hibás döntést hoztak, és emiatt elbizonytalanodott el a mozis megjelenés a stúdió vezetője.

Az én ötletem volt. [Peacock] nem keresett meg. Én kerestem meg őket. Én is, mint mindenki más, nagyon hiszek a filmszínházi élményben. Azt hiszem, hogy végül is úgy döntöttem, hogy megjelenési ablakokat kell hagyni. Szerintem a Universal stratégiája a háromhetes megjelenési ablakkal nagyszerű stratégia, azonban volt egy rossz forgalmazási tapasztalatom a Freakyvel. Az egy nagyszerű film, de [sokan] nem látták, mert a forgalmazás teljesen összekuszálódott. Az én hibám volt.Jason Blum

A Freaky egy slasher-vígjáték, főszerepben Kathryn Newtonnal. Newton egy középiskolást lányt játszik a filmben, aki akaratlanul testet cserél Vince Vaughn sorozatgyilkosával. A filmet tavaly novemberben mutatták be több országban a mozikban, és túlnyomórészt jó kritikákat kapott a film, mégis csak 16,2 millió dollárt hozott a konyhára. A problémát nem a minőség, hanem a rossz időzítés, és ahogy fogalmazott Blum, a rosszul kidolgozott megjelenési stratégia jelentette.

Nem akartam még egyszer átélni ezt. Nem akartam, hogy legyen egy filmem, amire nagyon büszke vagyok, és amit nagyszerűnek tartok, és ne legyen kifogás, hogy az emberek miért nem látták. Szóval én voltam az, aki felajánlotta a Universalnak. Aztán Jamie-t és Davidet is megkérdeztem, és ez az én ötletem volt. Kiállok mellette. Örölük, hogy megcsináljuk.

Gyilkos Halloween az előző, 2018-as Halloween történetét folytatja percekkel az akkori cselekmények után, és nagy újdonságot hoz azáltal, hogy nem csak a főszereplő, Laurie (Jamie Lee Curtis) és családja küzd a rém ellen, hanem szinte mindenki. Haddonfield város lakóinak teljesen elege van már a rejtélyes gyilkosból, ezért spontán civil kezdeményezés keretében összefognak, hogy közös erővel győzzék le a gonoszt.

Gyilkos Halloween hazai bemutatója: 2021. október 14.

Total
13
Shares
Previous Article
Doctor Strange

A Pókember 3. kritikái után Sam Raimi nem volt biztos benne, hogy meg tudja csinálni a Doctor Strange 2. részt

Next Article
Pókember

Tom Holland nem bírt magával, a Venom 2. – Vérontó premierjén ezzel a kérdéssel reagált a pletykákra

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!