Wide Screen
Image default
Sorozatok

Egy friss teória szerint Eleven teremthette az Upside Downt

Újabb érdekes teória látott napvilágot a Stranger Thingsszel kapcsolatban.

Újabb érdekes teória látott napvilágot a Stranger Thingsszel kapcsolatban.

A Stranger Things 2016 nyarán indult a Netflixen, azóta vitán felül a szolgáltató legnépszerűbb produkciójává vált. Jelenleg a negyedik évad munkálatai zajlanak, a koronavírus azonban itt is közbeszólt, a forgatás jelenleg szünetel. Izgalmas teóriák azonban folyamatosan látnak napvilágot a sorozattal kapcsolatban, ez alkalommal egy elmélet Eleven és az Upside Down kapcsolatát vizsgálta.

Még az első évadban ismertük meg a hawkinsi laboratóriumot, ahol Dr. Brenner végzett különleges kísérleteket a számozott alanyokon. Erről az időszakról szól egyébiránt a magyar nyelven is megjelent Gyanakvó elmék című regény is. Ami biztosnak tűnik, hogy az egyik ilyen félresikerült kísérlet okozhatta az Upside Downt. Azt is láthattuk, hogy Will eltöltött néhány napot a különös helyen. A harmadik évad aztán jelentősen tágította a mitológiát, fény derült az oroszok hasonló jellegű laboratóriumára is, Eleven- egy időre legalábbis- elvesztette képességeit, a negyedik évad első előzeteséig pedig azt hihettük, hogy Hopper halott. Az Upside Down nemcsak a nézők, hanem a sorozat karakterei számára is egy hatalmas rejtély, azonban lehet, hogy épp az egyik kedvencünk hozta létre a másik dimenziót?

Az Upside Down eredetéről hiányosak az ismereteink, a történet nagyjából onnantól rekonstruálható, hogy Eleven kapcsolatba lépett a Demagorgonnal. Ezt követően egy átjáró nyílt a valós világ és a párhuzamos univerzum között. Ami tudvalévő, hogy az Upside Down az emberi világ pontos mása, a benne lévő helyek és épületek megegyeznek Hawkins desztinációival. A másik dimenzió azonban sötét, hideg és nyirkos. A kérdés azonban továbbra is áll, hogyan jöhetett létre ez az egész?

Stranger Things

Egy, a Redditen posztolt teória szerint Eleven hozta létre a különös helyet, mely tulajdonképpen az őt ért traumák manifesztálódása. El édesanyja, Terry a hawkinsi kutatóprogram egyik alanya volt, terhessége alatt is több tesztet hajtottak végre, Dr. Brenner pedig elhitette a nővel, hogy vetélése volt, így rabolta el tőle gyermekét. A kislány számára aztán szökéséig egyedül az orvos szolgált szülőként, azonban a férfi őt is felhasználta céljai érdekében. A teória szerzője szerint az Upside Down különböző teremtményei az Elevent ért bántódásokat jelképezik, a Mind Flayer például a kislány magányát szimbolizálhatja. Az elképzelést alátámaszthatja, hogy El volt az, aki felismerte Willt az ominózus képeken. Egy másik észrevétel pedig arra mutatott rá, hogy a vérre egyébként nagyon érzékeny Demogorgonok sohasem észlelték, mikor eleredt Eleven orrának vére. A teória szerzője szerint, ha az elképzelés igaznak bizonyul, akkor két út állhat főhőseink előtt, vagy meg kell ölniük Elt, vagy pedig vissza kell utazniuk az időben. Utóbbi valószínűbbnek tűnik, több alkalommal pletykálták már a sorozattal kapcsolatban az időutazást.

A Stranger Things negyedik évada valószínűleg 2021-ben debütál majd.

Még több a témában...

Natalia Dyer szerint a leállásból még profitálhat is a Stranger Things

Vigh Martin

A 2020-as Emmy-díj jelöltjei: A legjobb dráma sorozat kategória jelöltje a The Mandalorian

Vigh Martin

Előzmény-minisorozatot kap a Vaják a Netflixen

Vigh Martin

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat