x
Filmek

Egy Fekete Kanári spinoff-filmen dolgozik az HBO Max, és már az író és a főszereplő is megvan rá

Egy újabb DC karakter kap filmet az HBO Maxen.

Egy Fekete Kanári spinoff-filmen dolgozik az HBO Max, és már az író és a főszereplő is megvan rá
  • Publishedaugusztus 21, 2021

Azután, hogy a hét elején megjelent egy pletyka, miszerint a Warner Bros. egy Fekete Kanári projekten dolgozik, ami most megerősítést kapott, hogy az HBO Max streamingszolgáltató valóban a karakter saját önálló történetét is filmre viszi. A projekttel jól haladnak, hiszen már a főszereplő és az író megvan a feladatra.

A Cinelinx megerősítette a hét elején felröppent hírt, miszerint a Warner Bros. zöld utat engedett ennek a bizonyos filmnek. A karakterrel a DC Moziverzumban a Ragadozó madarak című filmben találkoztak a rajongók, de a The CW tévécsatorna műsorán már évek óta jelen van Fekete Kanári. Megtudtuk, hogy az élőszereplős sorozaton a Lovecraft Country című szériát készítő Misha Green dolgozik, aki a Fekete Kanári projekttel párhuzamosan egy másik Warner Bros. filmen is dolgozik.

A Primetime Emmy-díjra jelölt Jurnee Smollett második alkalommal játssza majd a címszereplőt, miután Dinah Lance szerepében bemutatkozott Cathy Yantól a már említett Ragadozó madarakban. Annak ellenére, hogy a film nem robbantott kasszát – az időzítés sem volt, hiszen pont a pandémia előtt mutatták be a mozikban -, pozitív kritikákat kapott a DC Comics női szuperhőseit felvonultató alkotás.

A páros már dolgozott együtt a közelmúltban, legutóbb éppen a Lovecraft Country-sorozaton, szóval egy összeszokott duót alkotnak. Green és Smollett tavaly már utalt rá, hogy szívesen dolgoznának együtt a Fekete Kanári saját sorozatán, ha esetleg a stúdió engedélyt adna erre. Most úgy tűnik, hogy valóra válhatják álmukat. Egyelőre filmként jegyzik, de talán a fejlesztős későbbi fázisában akár sorozattá is alakulhat. A The Hollywood Reporter megerősítette, hogy olyan alkotásról van szó, amit kizárólag az HBO Max platformon fognak bemutatni, ezzel pedig olyan alkotásokhoz csatlakozott a Fekete Kanári, mint a Batgirl és a Blue Beetle.

A rendező és a színésznő közösségi oldalán már reagált a hírre, de hivatalos bejelentést nem kaptunk a stúdiótól. Várhatón majd október közepén fogják bejelenteni a DC FanDome virtuális rendezvényen. Egy nagy kérdés azért maradt, hogy ki fogja filmre venni? Ha figyelembe vesszük, hogy Green jelenleg az Alicia Vikander főszereplésével bejelentett Tomb Raider 2. részén dolgozik, talán itt is kettős feladatot lát el, s a forgatókönyv írása mellett a kamera túloldalán is szerepet kap. Nem kizárt tehát, hogy Greent ültetik a rendezői székbe, de nem kell kapkodni, hiszen még premierdátumot sem kapott a film.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.