Főoldal Filmek Egy évvel eltolták a Transformers: A fenevadak kora bemutatója, de késik az új Star Trek is
Filmek

Egy évvel eltolták a Transformers: A fenevadak kora bemutatója, de késik az új Star Trek is

És emellett még az új Star Trek-film is csúszik.

230
Transformers

Az ŰrDongó című spinoff bemutatójával egy új korszak kezdődött a franchise életében. A Michael Bay által rendezett filmeket a Paramount Pictures félresöpörte, s új alapokra helyezték az alakváltó robotok jövőjét. A Transformers: A fenevadak kora címet filmet 2022 júniusán tervezték bemutatni, de a legújabb hírek szerint egy évvel elhalasztották a premiert.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a korábban a premiert kitolták 2023 közepére. Az év elején bejelentett A fenevadak kora alcímet viselő film lesz az első film a sorozatban a 2018-as ŰrDongó óta. A film forgatása a múlt hónapban fejeződött be. A késés okát nem közölték.

Transformers

A hivatalos szinopszis szerint a Transformers filmszéria visszatér a 14 évvel ezelőtt megszokott akcióhoz és látványvilághoz, amivel az eredeti Transformers-film magával ragadta a mozilátogatókat világszerte. A Fenevadak kora egy ’90-es évekbeli világjáró kalandra kalauzolja a nézőket, s a Maximalokat, Predaconokat és a Terrorconokat mutatja be az Autobotok és az Álcák között dúló harcban a Földön. A film alapjául szolgáló televíziós sorozat 1996-ban debütált és 1999-ben mutatták be az utolsó részt. A Beast Wars: Transformers a jövőben játszódik, az 1980-as The Transformers eseményei után. A sorozat az Autobotok és az Álcák leszármazottjait, a Maximalokat és a Predaconokat mutatja be, olyan transformereket fog a középpontba állítani, akik nem járművekké, hanem állatokká változnak. A legismertebb vadak Airazor, aki sólyommá, Rhinox orrszarvúvá, a Maximalek vezetője pedig gorillává képes átalakulni.

A stúdió egy másik nagy franchise is érintett a csúsztatásban. A Transformers mellett a Paramount az új Star Trek-film bemuatóját is egy későbbi időpontban tervezi kiadni. Az eredetileg 2023 júniusára tervezett filmet 2023. december 22-én mutatják be. Az új filmről mindössze csak annyit tudni, hogy a rendezői székbe a WandaVision című Disney+ sorozat vezető íróját, Matt Shakmant ültették, a forgatókönyvet pedig Josh Friedman és Cameron Squires dolgozik.

A COVID-19 járvány alaposan felkavarta az állóvizet a filmiparban. Az elmúlt két évben több film premierjét el kellett csúsztatni már, és ebből a Star Trek és a Transformers csak a legutóbbi késések. A múlt hónapban a Disney több Marvel-filmet, valamint az Indiana Jones 5. részét is elhalasztotta. Bár az elmúlt hónapok box office adatai alapján úgy tűnik, hogy a mozilátogatók visszatértek a mozikba, a legnagyobb blockbusterek megjelenési dátumai továbbra is bizonytalanok.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

peter cullen
Filmek

Életműdíjat kap Peter Cullen, Optimusz fővezér hangja

Frank Welker után végre Peter Cullen is életműdíjat kap, amiért immár közel...

Transformers: A fenevadak kora
Filmek

Alternatív nyitójelenettel érkeznek a Transformers: A fenevadak kora lemezes kiadásai

A lemezek több mint egy órányi extra anyagot tartalmaznak és az egyik...

Transformers: A fenevadak kora
Filmek

Box Office: Visszafogott tempóban, de az Autobotok és Pókember harcát hozta a 23. hét

Őrületesen nagy jegyeladásokról nem beszélhetünk, szerényen kezdett a Transformers: A fenevadak kora.

Transformers: A fenevadak kora
Kritikák

Transformers: A fenevadak kora kritika

Nem lett kínosan rossz a Transformers: A fenevadak kora, de szenved a...