Főoldal Filmek Egy évvel eltolták a Robert Pattinson főszereplésével forgatott sci-fi, a Mickey 17 bemutatóját
Filmek

Egy évvel eltolták a Robert Pattinson főszereplésével forgatott sci-fi, a Mickey 17 bemutatóját

A Mickey 17 bemutatójára egészen 2025-ig kell várnunk.

215
Mickey 17

Az Oscar-díjas film, az Élősködők rendezője, Bong Joon-ho várva várt Mickey 17 című sci-fije eredetileg jövő hónapban került volna a mozikba, na ennek ellenére most a Warner Bros. Discovery jelentősen eltolta a bemutatót. A terv most az, hogy egészen 2025-ig kell várnunk a Robert Pattinson főszereplésével forgatott filmre.

A Variety adta hírül, hogy a filmet 2025. január 31-én tervezik bemutatni. A döntésre azért került sor, mert Bong Joon-ho rendezőnek további időre van szüksége, hogy befejezzék a vizuális effektusokat a filmen. Ezzel a módosítással az is lehetővé vált, hogy a filmet IMAX-filmvásznon is bemutassák, hiszen a Dűne: Második rész március első hétvégéjétől kezdve kibérelte a legnagyobb filmvásznat, a hónap végétől pedig a Godzilla x Kong: Az új birodalom. Végül, de nem utolsó sorban, az új premierdátummal a filmet egy fontos ázsiai ünnep, a holdújév idején mutathatják be.

A Mickey 17 forgatása 2022 augusztusában kezdődött és 2022 decemberében fejeződött be. A film a kritikusok által elismert Mickey 7 című regényen alapul, amelyet Edward Ashton írt. A filmben Robert Pattinson és Steven Yeun mellett Naomi Ackie, Toni Collette és Mark Ruffalo is szerepel.

Röviden a regény alapján készült film történetéről annyit, hogy Mickey7 egy feláldozható – egy eldobható alkalmazott egy emberi expedíción, amelyet a jégvilág, a Niflheim kolonizálására küldtek. Amikor egy küldetés túl veszélyessé válik – akár öngyilkos is lehet -, a legénység Mickey-hez fordul. Miután meghal Mickey egy iterációja, életre keltenek egy új klónt az előző test megmaradt emlékeivel. Mickey7 előtt hatan meghaltak már, és kezdi érteni, hogy miért nem vállalta senki ezt a gyarmatosítói feladatot.

Egy meglehetősen rutinszerű felderítő küldetésen Mickey7-nek nyoma vész, és azt feltételezik, hogy meghalt. Bennszülöttek visszasegítik a bázisra, de addigra Mickey7 sorsa már megpecsételődik. Egy új klón, Mickey8 jelentkezik feláldozható szolgálatra. Mickey7-nek titkolnia kell klónját a többiek előtt, miközben a gyarmaton az élet egyre rosszabb lesz. A légkör alkalmatlan az emberek számára, az élelmiszer hiánycikk, és a terraformálás is rosszul halad. Az őshonos fajok egyre kíváncsibbak új szomszédaikra, és ezt a kíváncsiságot nem veszi jó néven a kolónia parancsnoka. A túlélés Mickey7 döntésein múlik.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Warner Bros. Discovery
Filmek

CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója

A Warner Bros. Discovery összes bemutatott produkciója a 2024-es CinemaCon alatt.

Batman
Filmek

James Gunn elárulta, miért nem Robert Pattinson Batmanje lesz a DCU új hőse

A DC Univerzum kell egy új Batman, és ezt nem Robert Pattinson...

The Batman
FilmekBREAKING

Bejelentették, mikor érkezik a Batman folytatása és milyen címen

Kitűzték a Batman 2. bemutatójának időpontját, és ezzel együtt a filmcíméről is...