Főoldal Filmek Egy évvel eltolták a Furiosa bemutatóját, de a forgatást már jövőre elkezdik
Filmek

Egy évvel eltolták a Furiosa bemutatóját, de a forgatást már jövőre elkezdik

Csak három év múlva kerül bemutatásra a Mad Max spin-off.

563
Furiosa

Eredetileg 2023-ben tervezték bemutatni a Mad Max – A harag útja előzményfilmjének is kikiáltott Furiosa címre keresztelt új filmet, de a tegnapi napon a Warner Bros. úgy döntött, hogy 2024 nyarára halasztják George Miller rendezőtől a várva várt Mad Max spin-offot. Az is megerősítést kapott, hogy a forgatást a jövő év elején kezdik.

George Miller és Nick Lathouris dolgozik a régóta várt Furiosa forgatókönyvén, aminek főszerepét végül a Primetime Emmy-díjra jelölt Anya Taylor-Joy kapott, de rajta kívül feltűnik még a filmben Chris Hemsworth, illetve a szintén Primetime Emmy-díjas Yahya Abdul-Mateen II.

A forgatást megelőző előkészületekre már az év vége előtt sort kerítenek az Ausztrál délkeleti részén elterülő New South Wales államban, míg a tényleges munkát csak valamikor a jövő év elején kezdik. Ausztrália eddigi legnagyobb produkciója lesz az ambiciózus projekt, és a hírek szerint legalább 350 millió dollárral járul hozzá a helyi gazdasághoz, valamint mintegy 850 munkahelyet teremt a helyiek számára.

A Warner Bros. eközben azt is bejelentette, hogy 2022. szeptember 9-én tervezi bemutatni a New Line stúdióval karöltve a Salem’s Lot című filmjét, ami a nagysikerű Stephen King regényíró azonos című horrorregényének adaptációja lesz.

További hír, míg a Furiosa a tervek szerint a kontinensen forog, addig a Netflix és az AGBO nemrég úgy döntött, hogy a cím nélküli Tyler Rake: A kimenekítés folytatását a COVID és az újabb lezárások aggályai miatt elviszik az ausztrál kontinensről. Chris Hemsworth már megosztott egy képet a felkészülésről, amit a Cseh Köztársaság fővárosában, Prágában fognak filmre venni. Akárcsak az első részt, a folytatás forgatókönyvét is Joe Russo jegyzi, és a film producerei ezúttal is a Russo testvérek lesznek. A rendezői székbe a kaszkadőrből lett Sam Hargrave rendezőt ültetik ismételten.  

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...