Főoldal Filmek Damon Lindelof nem magától ment el, hanem megkérték rá, hogy távozzon a Star Wars-projektről
Filmek

Damon Lindelof nem magától ment el, hanem megkérték rá, hogy távozzon a Star Wars-projektről

A főszerepben egy idősebb Rey állt, és két tanítványának megpróbálta átadni a tudást.

301
Rey

Sok rajongó izgalommal fogadta a bejelentést, hogy a Watchmen írója, Damon Lindelof egy Star Wars-projektet fog vezetni. Miután azonban a Star Wars Celebrationön három új filmet jelentett be a Lucasfilm, amelyek közül egyiknél sem merült fel Lindelof neve, az író elárulta, hogy megkérték rá, hogy hagyja ott a projektet.

A 2023-as londoni Star Wars Celebrationön rengeteg új filmet jelentettek be a Star Wars-kánonból, köztük Dave Filoni munkáját, A mandalóri című sorozat befejező részét. Emellett James Mangold az első Jediről forgat majd filmet, valamint érkezik egy új film, amiben Rey is visszatér. Bár tucatnyi bejelentést kaptunk, de legnagyobb meglepetésre Lindelof neve sehol sem szerepelt. Az Esquire készített nemrég interjút az íróval, amiben bővebben kitért a távozására is.

Több beszélgetés is volt, sőt inkább tárgyalás, hogy csatlakozzak a Star Wars-univerzumhoz. Csatlakoztam, majd megkértek, hogy távozzak.

Damon Lindelof

Úgy tűnik, hogy a sok név után ezúttal az író nem magától távozott, hanem a Lucasfilm állította félre, de arra nem kaptunk pontos magyarázatot, hogy ez miért történt. A történtek után sokan örökre hátat fordítanak a franchise-nak, és soha nem térnének vissza, azonban Lindelof egészen máshogy áll a dologhoz, mert ugyan kihúzták alóla a talajt, elvették a projektet, amin egy ideje már munkálkodott, de még mindig reménykedik benne, hogy visszatérhet messzi-messzi galaxisba.

“Vissza fogok állni a klub előtt a sorba, és megpróbálok újra bejutni?” – kérdezi Lindelof magáról az interjú alatt. “Abszolút…”

Damon Lindelof Star Wars-projektjéről sok mindent nem árultak el, de annyi már kiderült, hogy nagyjából 60 évvel a Star Wars: Skywalker kora után játszódott volna a történet, Reyt idősebb korában találtuk volna, amint két tanítványának megpróbálja átadni a tudást. Egy férfi és egy nő tanítványa lett volna, mindkét karaktert fekete színészek játszották volna állítólag, de a legnagyobb érdekesség, hogy Reyt nem Daisy Ridley keltette volna életre, hanem valaki más (bedobták Helen Mirren nevét a Shazam! Az istenek haragjából), és VFX segítségével öregítették volna meg, ami egyfelől nagyon rizikós lépés lett volna, másfelől pedig borzalmas gondolat.

Arról is pletykálnak, hogy a forgatókönyv nem volt túl combos, nem tetszett a stúdiónak, ahol kiemelten nagy figyelmet szentelnek a minőségre a folytatástrilógia után. További kérdés, hogy Lindelof koncepciójából mennyit ültetnek át a már bejelentett Sharmeen Obaid-Chinoy filmjébe, aminek egyik szereplője szintén Rey lesz, és 15 évvel a XI. rész után játszódik majd.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars Jedi Survivor
Játékok

Az EA törölt egy Star Wars-játékot, a Vasember és Fekete Párduc projektek még készülnek

Leépítések és törölt projektek az Electronic Arts-nél, de készül a Star Wars...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid egy elmélettel állt elő arról, hogy Palpatine császár szexelt-e

Belegondolni is vad, hogy Palpatine szexelt, de miért ne tette volna?