Close


Közelgő események

Előzetesek

Bemutatták Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája előzetesét

Az előzményfilmből Snow elnök eredetét ismerhetjük meg

  • PublishedApril 28, 2023

A Lionsgate csütörtökön a CinemaCon prezentációja alatt mutatta be Az éhezők viadala előzményfilmjének előzetesét, majd nem sokkal a műsor után online is közzétette Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája első hivatalos ajánlóját. A franchise legújabb része Suzanne Collins New York Times-bestselleren alapuló előzményregényén alapul.

“A rajongók tudni és látni akarják ennek a történetnek az eredetét” – mondta Adam Fogelson, a Lionsgate filmes csoportjának alelnöke a CinemaConon, és olyan előzményekhez hasonlította a projektet, mint a Wicked vagy a Star Wars: Baljós árnyak.

Snow csak az egyik főszereplője az előzményregénynek. Egy haldokló elit család 18 éves örököse azt a feladatot kapja, hogy a 12. körzetből származó Lucy Gray Baird mentora legyen, akinek a 10. Éhezők Viadalán kell részt vennie. Amikor Lucy dacosan énekel az aratási szertartásokon, Snow meglátja a hatalomhoz vezető potenciális vektorát. A produkciónak még meg kell találnia Lucyját. Előzményfilmként a film azt ígéri, hogy rávilágít Snow korai éveire, jóval azelőtt, hogy kegyetlen és diktatórikus módszereit felkarolta volna.

Az előzményfilmet Francis Lawrence rendezi, aki korábban Az éhezők viadal: FutótűzAz éhezők viadala: A kiválasztott 1-2. részt is jegyezte. A film producerei Nina Jacobson és Bard Simpson lesznek, Tim Palen és Suzanne Collins írónő pedig executive producerek. A jelenlegi forgatókönyvet Michael Leslie írta, aki korábban a Macbeth és az Assassin’s Creed forgatókönyvét is jegyezte, mindkettőben Michael Fassbender volt a főszereplő.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája 2023. november 17-én kerül bemutatásra a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.