Wide Screen
Image default
Játékok

[E3 2019] Mit tudunk eddig a Gears 5-ről?

A Microsoft folytatja a negyedik résszel megújított szériát, egy még nagyobb kalandot ígér egy új főszereplővel.

A Gears of War sorozat tagjai meghatározó játékai voltak az előző generációnak. Mondhatjuk úgy is, hogy gyakorlatilag az Xbox 360 talán legvonzóbb exkluzív címeiként aposztrofálhatjuk őket. Az első rész még érkezett PC-re is, azonban az eredeti hármas további két tagja (plusz a Judgement) csak az ikonikus konzolra tette tiszteletét. Ekkor még beszélhettünk teljes mértékben Xbox exkluzív játékokról. A harmadik rész után az Epic befejezte a franchise ápolgatását, a generációra készült még egy spin-off, a Baird kapitány köré épülő Judgement. Ezt már azonban a People Can Fly alkotta meg a Microsoft számára.

Következett a Next-Gen, azaz a Xbox One. A redmondiak leporolták a franchise-t és három évvel a spin-off rész után, 2016-ban tiszteletét tette a Gears of War 4 is. Ez már nem volt teljesen Xbox exkluzív, hiszen érkezett PC-re is. Azonban egyfajta szintlépésként élhette ezt meg a Microsoft, hiszen a The Coalition sokkal jobb játékot készített, mint a Judgement volt. Most jöhet a következő rész, az eredeti széria után 25 évvel közvetlen 4. rész sztorija után vesszük fel a fonalat és elhagyjuk a címből az “of war” taget. Tehát nézzük, mit is várhatunk a Gears 5-től.

A széria történetének első női főszereplőjével fogjuk átélni a kalandokat, bizonyos Kait Diazzal, aki feltűnt már az előző részben is. Az ő szála legfőképpen a sáskák eredetének megértése körül fog körvonalazódni. A fejlesztők azt ígérik, hogy a 4.-nél is grandiózusabb lesz az alkotás, nagyon dinamikusan változó tájjal és rengeteg izgalmas, adrenalint pumpáló harccal. Reményeink szerint, egy viszonylag érdekes sztorit is kapunk, hiszen a második rész zseniális volt és nagyon sok potenciált tartogat még a sáskák múltja számunkra.Továbbá még biztosan meg fog jelenni Xbox One konzolra. Egyelőre nagyjából ennyit tudhatunk a Gears 5-ről, nemsokára sokkal többet el fognak árulni róla a Microsoft E3-as paneljén.

Még több a témában...

JÁTÉKTESZT: Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle

Fonyódi Dávid

Már elérhető a Street Fighter V: Champion Edition

Fonyódi Dávid

Új hírek a Session-ről

Fonyódi Dávid

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon