Főoldal Filmek Dwayne Johnson egy dallal jelentette be, mi lesz a következő filmje
Filmek

Dwayne Johnson egy dallal jelentette be, mi lesz a következő filmje

Dwayne Johnson élő műsorban árulta el a rajongóknak, hogy melyik projektben láthatjuk legközelebb.

398
Dwayne Johnson
Forrás: CinemaCon

Boldogság, amióta a színészek felhagytak a sztrájkkal, hiszen népszerűsíthetik produkcióikat, és interjúkat adhatnak. Dwayne Johnson az egyik népszerű amerikai beszélgetős műsorban jelentette be, hogy a következő film, amit forgatni fog, a közelgő élőszereplős Moana feldolgozás lesz. Nálunk ezt a Disney-mesét Vaiana címmel mutatták be még 2016 telén.

A The Tonight Show-ban megjelenve Johnson megerősítette a műsorvezető Jimmy Fallonnak, hogy a Moana élőszereplős remake-je lesz a következő filmje. A klipben Johnson azt is elárulta, hogy a filmet Thomas Kail rendezi majd, a zenét pedig Lin-Manuel Miranda komponálja, így a páros a Hamilton után újra összeáll. A bejelentés végén dalra fakad, és az eredeti animációs filmből a “You’re Welcome” című dalt is előadta a műsorban.

A feldolgozást 2023 áprilisában jelentették be, és Johnson újra eljátssza az eredeti animációs filmből ismert Maui szerepét. Perpillanat Johnson az egyetlen színész, akiről biztosan tudjuk, hogy újra eljátssza szerepét az élőszereplős feldolgozásban. Korábban megerősítették, hogy Auli’i Cravalho, aki az eredeti filmben a címszereplőt alakította, nem tér vissza, helyette executive producerként fog tevékenykedni. Ami a visszatérő stábtagokat illeti, a film zenéjéért Miranda lesz felelős, aki már a 2016-os rajzfilmen is dolgozott.

Az élőszereplős változat története valószínűleg ugyanazokat a szálakat fogja követni, mint az animációs eredetié. Háromezer évvel ezelőtt a világ legjobb tengerészei keresztülhajóztak a Csendes-óceánon, és felfedezték Óceánia számos szigetét. Azonban ezután ezer évig nem utaztak ismét, és senki sem tudja, miért. A Vaiana című film főszereplője egy kalandvágyó tini, aki vakmerő küldetésre indul, hogy megmentse népét. Útja során Vaiana találkozik az egykoron hatalmas félistenként tisztelt Mauival, aki szárnyai alá veszi a lányt, hogy igazi felfedezőt faragjon belőle. Együtt vágnak neki a nyílt óceánnak, az út pedig nem szűkölködik eseményekben. Hatalmas szörnyekkel és elképesztő veszélyekkel szállnak szembe, s közben Vaiana teljesíti ősei küldetését és felfedezi azt, amit a legjobban keresett: saját magát.

Tekintve, hogy a Disney hány élőszereplős feldolgozást készített az elmúlt években, a Vaiana tanulhat más filmek hibáiból, amennyiben ragaszkodnak az animációs mese eredetéhez, miközben új megközelítésben mutathatják be a történetet. Valószínűleg lesznek alapvető különbségek a két film között, de a szíve egy lesz. Nem véletlen, hogy Johnson pont azzal a dallal jelentette be a filmet.

A remake tervezett megjelenési dátuma 2025. június 27.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?