x
Filmek

Dunkirk, már forog Christopher Nolan új filmje

Christopher Nolan (A sötét lovag trilógia, Eredet, Csillagok Között) legújabb moziján, a "Dunkirk"-ön, már megkezdték a forgatási munkálatokat.

Dunkirk, már forog Christopher Nolan új filmje
  • Publishedjúnius 2, 2016

Christopher Nolan (A sötét lovag trilógia, Eredet, Csillagok Között) legújabb moziján, a “Dunkirk”-ön, már megkezdték a forgatási munkálatokat. A háborús akció-thriller a II. világháború egy fontos eseményének (a dunkirk-i kivonulás) háttere előtt zajlik.

Habár a film nem feltétlenül illik bele a rendező megszokott profiljába, mégis joggal töltheti el izgalommal a direktor rajongóit a téma: Nolan hozzáértése, precizitása és elhivatottsága akár egy olyan klasszikust is eredményezhet, mint a “Ryan közlegény megmentése” (ha már úgyis Spielberg-hez hasonlítgatják Nolan-t sokhelyütt).

A forgatásról jó pár izgalmas kép is kikerült, melyen máris érezhetjük Nolan földhözragadt, húsbavágóan valódi stílusát.

A filmet előreláthatóan 2017-ben tekintheti meg a nagyérdemű.

Written By
Orosz Ferenc

Filmes újságíró, hazai és külföldi kiadványoknál egyaránt. Általában kritikákat közlök, valamint filmfesztiválokról tudósítok. Emellett filmesként is tevékenykedem, többnyire írói/rendezői pozícióban.