Főoldal Játékok Drágulhat a videojátékok ára a következő generációban
Játékok

Drágulhat a videojátékok ára a következő generációban

Az NBA 2K21 PS5 és Xbox Series X verzióinak árazása árulkodó lehet.

709
nba 2k21 mamba forever edition next gen cover

Azt már pár napja tudjuk, hogy kik lesznek az NBA 2K21 borítósztárjai az idén. Damian Lillard és Zion Williamson mellé azonban most egy harmadik név is társul. Ugyanis az év elején tragikus körülmények közt, helikopter balesetben elhunyt NBA legenda, Kobe Bryant lesz a speciális kiadás (Mamba Forever Edition) arca.

Megsüvegelendő a tiszteletadás és a kosárlabda rajongók bizonyosan egy emberként üdvözlik a döntést. Azonban van itt egy “apróság”, ami megbújik a bejelentés árnyékában. Még pedig, hogy a 2K a játékok árazását is közzétette és bizony a következő generációs platformokon 10 dollárral vastagabban fogott a tinta a standard kiadás esetében (a Mamba Forever Edition egyaránt 100 USD lesz).

Screenshot 2020 07 02 at 14.51.05

Könnyen lehet, hogy egy tendencia első jeleit láthatjuk, vagyis hogy a PS5-re és Xbox Series X-re érkező AAA játékoknál már a 70 USD-s árcímke lesz az etalon. Régóta téma, hogy a videojátékok ára már több mint egy évtizede nem változott és mivel a fejlesztések meg igencsak megdrágultak, előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz az áremelés. Legutóbb az ex-Sony vezér, Shawn Layden nyilatkozott a témában, aki az esetleges drágítás mellett, a játékok hosszának, tartalmának csökkentését (vagyis korábbi szintre való visszaállítását) tartotta még lehetséges megoldásnak.

Hogy valóban meglépik-e ezt a kiadók, az hamarosan kiderül, hiszen az őszi szezonban érkező konzolokat és a hozzájuk készülő játékokat lassan el kell kezdeni feltenni a digitális boltok választékába.

Szerző
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...