Főoldal Filmek Denzel Washington karakteréről mesélt Ridley Scott a Gladiátor készülő folytatásában
Filmek

Denzel Washington karakteréről mesélt Ridley Scott a Gladiátor készülő folytatásában

A Gladiátor 2. forgatása most hogy újra sínen van, Ridley Scott arról beszél, kit játszik Denzel Washington.

187
Denzel Washington

A sztrájkok végével folytatódik a Gladiátor 2. forgatása jövő héten Máltán. A rendező a kényszerpihenő alatt sem tétlenkedett, így elmondása szerint a sztrájkok alatt gyártási logisztikát dolgozott ki. Sőt, arról is megosztott néhány részletet, hogy kit játszik A védelmező 3. sztárja a folytatásban.

A neves filmes a Deadline-nak adott interjújában néhány új részletet osztott meg a Gladiátor 2. részével kapcsolatban. Scott kijelentette, hogy a produkció gyártása néhány hét múlva folytatódik, és reméli, hogy színészei megőrizték harci súlyukat a kihagyás alatt: “Paul Mescal tényleg nagyon fitt, és az is maradt. A többieket még nem láttam, úgyhogy remélem, hogy nem híztak el”.

Miközben színészei fizikai fittségéről beszélt, szóba került, hogy Denzel Washington keményen edz a projekthez. Az újságíró többet szeretett volna megtudni Washington titokzatos szerepéről, az interjúban az Amerikai gengszter című filmet hozta fel, hogy milyen nagyszerű alakítást láttunk a színésztől.

Szerintem ez az ő modora, és nyilvánvalóan tényleg rosszkedvű. Szerintem egyszerűen csak ilyen. Hajlamos felkapni a vizet. Ezt meg kell szokni. De ettől függetlenül eléggé elbűvölő.

Ridley Scott

Bár a Gladiátor 2. cselekményéről sokat nem árult el a direktor, Washington lehet a film egyik legnagyobb meglepetése, mivel az eredeti szerepük után Russell Crowe és Joaquin Phoenix nem tud visszatérni, cserébe kapunk egy hasonlóan erős karaktert Washington alakításában. Amiről Scott annyit mondott, mintha két karaktert gyúrtak volna egybe.

Párhuzamot lehet vonni egy másik karakterrel, egy üzletemberrel, aki fegyvereket szállított a rómaiaknak, meg olajjal és borral látta el az utazó rómaiakat. Nem vizet, hanem bort akartak inni. Utazásukhoz ki biztosította a szekereket, a lovakat és a szerszámokat? Ott voltak a kor fegyverkereskedői; itt van egy ember, aki már meggazdagodott a fegyverek, a katapultok szállításából. Az ő hobbija olyan, mint manapság egy lóistálló, csakhogy gladiátorokról van szó. Van egy 30-40 gladiátorból álló istállója. A múltja miatt szereti nézi, hogyan harcolnak. Észak-Afrikában fogságba esett, de később szabad lett, mert jó gladiátor volt. De ezt titkolja, mert közben rájött, mekkora lehetőség van ebben. Gazdagabb, mint a legtöbb szenátor, és már arra gondol és azt tervezi, hogyan lehet átvenni a hatalmat ettől a két őrült trónörököstől.

Ridley Scott

Russell Crowe helyett Paul Mescal lesz a Gladiátor 2. főszereplője, Commodus császár unokaöccsét fogja alakítani Scott 2000-es eposzában. Maximus (Crowe) megmentette a fiút és az anyját, miközben megbosszulta a saját családját, és nagy hatást gyakorolt az ifjú Luciusra. A Gladiátor 2. további szereplői: Joseph Quinn, Connie Nielsen, Denzel Washington, May Calamawy, Fred Hechinger, Lior Raz, Derek Jacobi, Peter Mensah és Matt Lucas.

A forgatókönyvet írta David Scarpa, a filmet Ridley Scott rendezi. A forgatás már elkezdődött, de a sztrájkok miatt le kellett állítani. Amennyiben nem húzódnak el az egyeztetések és tudják tartani a kitűzött célt, akkor a film 2024. november 22-én kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Gladiator
Filmek

A Gladiátor 2. eredeti költségvetése jelentősen megnőtt

Sok tényező hátráltatta a forgatást, ettől pedig szépen megnőtt a Gladiátor 2....

Gladiator
Filmek

Pozitívak a Gladiátor 2. első reakciói

Talán nincs veszélyben Maximus öröksége.

Paul Mescal
Filmek

Paul Mescal végzett a Gladiátor 2. munkálataival

Ha minden a tervek szerint halad, novemberben már láthatjuk is a folytatást.