Főoldal Játékok PlayStation Decemberben érkezik a PS5 akadálymentesített kontrollere
PlayStation

Decemberben érkezik a PS5 akadálymentesített kontrollere

A PlayStation Access kontrollert mozgássérülteknek szánják és december 6-án érkezik a boltokba.

160

Július 13-án jelentették be, hogy december 6-án érkezik a boltok polcaira az új mozgássérültek készített PlayStation Access nevű új kontroller. A hírt Isabelle Tomatis, a Sony Interactive Entertainment hardver és perifériákért felelős alelnöke közölte a PlayStation.Blog oldalán megjelent cikkében. A cikk szerint az előrendelés július 21-től él, az ára várhatóan 89,99 dollár lesz, azaz több mint 30ezer Ft-ba fog kerülni.

A Sony még májusban mutatta be az akadálymentesített Access névre keresztelt kontrollert, amelyet a PS5-höz terveztek. Elsősorban olyan játékosoknak szánják, akik valamilyen motorikus képességükben szenvedtek fogyatékosságot és a hagyományos DualSence kontrollerrel nem tudnának játszani. Azonban olyanok is próbát tehetnek vele, akik csak valamilyen másfajta kontrolleren szeretnének játszani. Az Access gombjai teljesen testreszabhatók a játékos igényeihez, a hagyományos analóg karok helyett egy gömb alakú karral működik az irányítás. Több mint tizennyolc gombot tartalmaz a vezérlő, a játékos megváltoztathatja ezek kiosztását, sorrendjét és 30 féle profilt is eltárolhat. Az eszközt bárhogyan kezelhetjük 360 fokban elforgatva. A hardver lehetővé teszi, hogy két Access és egy vezeték nélküli DualSenset is összepárosítsunk.

A blog bejegyzés egy rossz hírt is tartalmazott a magyar vásárlóknak, ugyanis a július 21-től csak az Egyesült Államokban és néhány európai országban lesz előrendelhető, Magyarország viszont nincs köztük. Egyelőre nem tudni, hogy hazánkban mikor lesz elérhető a PlayStation Access. Az országok listája itt található.

További információk a PlayStation.com oldalán.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

PlayStation Studios
PlayStation

Egy ideig nem várható nagyobb PlayStation-exkluzív játék a Sony stúdióitól

2025 márciusig nem érdemes God of War vagy Marvel’s Spider-Man szintű játékokat...

Helldivers 2
Játékok

A Helldivers 2 megdöntötte a God of War rekordját

A Sony új multiplayere nagyon népszerű lett.

Naughty Dog
PlayStation

Min dolgozik a Naughty Dog?

Vajon új The Last of Us, Uncharted vagy valami teljesen új készülhet?