x
Filmek

David Zaslav állítása szerint nem eladó a Warner Bros. Discoverry

Az elnök-vezérigazgató kijelentése szerint a vállalat nem eladó.

David Zaslav állítása szerint nem eladó a Warner Bros. Discoverry
  • Publishedszeptember 30, 2022

A Warner Bros Discovery vezérigazgatója, David Zaslav biztosította a dolgozókat, hogy a vállalat nem eladó. Idén áprilisban a Warner Bros és a Discovery, Inc. fúziója hivatalosan is végbement, és a WarnerMedia és a Discovery egy cégként, a Warner Bros Discovery néven folytatta. Nem sokkal később David Zaslavot nevezték ki a vállalat vezérigazgatójának. A cég vezetőjeként töltött hivatali ideje azonban ellentmondásokkal volt tele.

A Warner Bros. Discovery körüli viták az HBO Max Batgirl című filmjének törlésével kezdődtek. Később a vállalat adóleírás céljából tucatnyi sorozatot és eredeti filmet távolított el a streaming szolgáltatóról, amitől mélyrepülésbe kezdtek a vállalat részvényárfolyamai. A részvények ára jelenleg 12 dollár körül mozog. Az elmúlt hónapok történései sokakban azt váltotta ki, hogy David Zaslav végső célja nem más, minthogy eladja a vállalatot egy másik médiakonglomerátumnak, amelynek egyik valószínű jelöltje a Comcast. A vezérigazgató azonban biztosítja az dolgozókat, hogy ez nem így van.

Egy vállalati szintű megbeszélésen David Zaslav a Zoomon keresztül beszélt a Warner Bros. Discovery munkatársaihoz. Ezen az értekezleten biztosította a több mint 40 000 alkalmazottat arról, hogy a vállalat nem eladó. Biztosította a dolgozókat arról is, hogy a vállalatnak minden szükséges eszköze megvan a sikerhez

Nem vagyunk eladóak. Mindenünk megvan ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

David Zaslav

Bár a CEO mást állít, a dolgok az ellenkezőjéről árulkodnak. Éppen a hét elején derült ki, hogy egy csoportos keresletet nyújtottak be a stúdió ellen, amiben azzal vádolták meg, hogy “megtévesztő” adatokat közölt HBO Max streaming szolgáltató előfizetőinek számáról, méghozzá 10 millióval megkárosította a felperest az ügyben. És ha ez még nem lenne elég, egy nemrég megjelent jelentés szerint a stúdió ráadásul súlyos anyagi gondokkal is küzd, egyszóval szebb napot is megélt a Warner Bros.

Warner Bros. Discovery
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.