Főoldal Játékok PlayStation Daredevil is szerepelhet egy PlayStation 5 videójátékban
PlayStation

Daredevil is szerepelhet egy PlayStation 5 videójátékban

A teóriák és pletykák szerint Matt Murdock felbukkanhat még egy DLC-ben vagy önálló játékban.

412
Daredevil Marvel Heroes
Forrás: Dexerto

Október 20-án jelent a Marvel’s Spider-Man 2 című új PlayStation 5 exkluzív játék. A játék remekül folytatta a korábbi két rész történetét, amelyben Peter Parker és Miles Morales együtt veszik fel a harcot New York-ban olyan gonosztevőkkel, mint a Gyík, Kraven, a vadász és a szimbionta Venom. A fejlesztő Insomniac Games egyelőre nem erősített meg, hogy érkezik még új DLC vagy harmadik játék, a csapat a most a New Game+ módra és a hibák javítására fókuszál.

A játékban azonban bőven van még potenciál, hogy további történeteket meséljenek el kisebb DLC-k formájában, ahogy tették a 2018-as első részben. A Flame című mellékküldetés már ügyesen felvezette Cletus Kasady karakterét, így akár később még Vérontó is felbukkanhat valahol, erről azonban nem tudunk még semmi hivatalosat. Az amerikai IGN hívta fel rá a figyelmet, hogy a játékban Daredevil, azaz Matt Murdock ügyvédi irodájánál, a Nelson and Murdock’s-nél a bejárati ajtó előtti névtábla üresen áll. A lap megkérdezte erről a kreatív rendező Bryan Intihart, aki csak annyit válaszolt, hogy „Ez egy jó kérdés. Maradjon velük. Azért szép találat.”

Daredevil közel húsz éve kapott utoljára önálló játékot, amelyet Griptonite Games fejlesztett Game Boy Advance-ra még 2003-ban. A karakter azóta fel-felbukkant megannyi Marvel-játékban, de komolyabb szerepet eddig nem igazán kapott. Még 2020-ban pletykáltak arról, hogy a Sonynál tervben van egy Daredevil videójáték és PS5-re fejlesztenék. A projekt iránt még Troy Baker is érdeklődést mutatott, aki korábban Joelt alakította a The Last of Us játékokban. A pletykát azóta sem erősítette meg a Sony vagy a Marvel Games.

Ideális lenne Daredevilt bevezetni a Marvel’s Spider-Man 2-ben, hiszen a Marvel Moziverzumban is a Pókember: Nincs hazaút filmben bukkant fel először Matt Murdock Charlie Cox megformálásában. Majd később komolyabb szerepet kapott az Amazon: Ügyvéd című sorozatban és már készül az új saját szériája is Daredevil: Born Again címen. Hogy mik a Sony tervei a karakter videójátékos megjelenéséről arra még várnunk kell. Az Insomniac Games most félreteszi a hálószövőket, de továbbra is a Marvelnél maradnak, ugyanis a következő játékuk a Marvel’s Wolverine lesz, amelyben Rozsomák kapja a főszerepet, de ugyanabban az univerzumban játszódik, mint az eddigi három Spider-Man videójátékuk.

Daredevil Marvel Heroes
Daredevil a Marvel Heroes videójátékban (Marvel / Gazillion Entertainment)
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.