Főoldal Előzetesek Dakota Johnson és Sydney Sweeney főszereplésével bemutatták a Madame Web első előzetesét
Előzetesek

Dakota Johnson és Sydney Sweeney főszereplésével bemutatták a Madame Web első előzetesét

Megérkezett a Marvel következő női főszereplős hősfilmjének, a Madame Web első előzetese.

599

A Madame Web bejelentése óta mennek a találgatások, hogy a Sony Pictures mire készül, milyen irányba viszi a saját Pókember nélküli univerzumát, mert ugye Tom Holland karaktere a Marvel Moziverzumban hősködik. Eddig semmit nem tudtunk a női főszereplős képregényfilmről, ez viszont ma megváltozott, mert néhány perccel ezelőtt bemutatták a Dakota Johnson főszereplésével forgatott Madame Web első előzetesét.

Az olvasóknak ismerős lehet a vak és idős Madame Web, akit az idegrendszert érintő autoimmun betegsége miatt egy pókhálószerű létfenntartó gépre kötve tartanak életben, és gyakran használja képességeit más hősök, például a barátságos Pókember támogatására. Látnoki képessége szuperhőssé teszi, látja a jövőt, és telepatikus képességének köszönhetően olvassa a gondolatokat. Képességei miatt gyakran feltűnt a Multiverzum történeteiben. A 2000-es évek elején játszódó filmben a fiatalabb Cassandra Webbet ismerhetjük meg Johnson alakításában, amit Lorenzo di Bonaventura producer új eredettörténetként harangozott be a karakter számára, amiről még nem olvashattunk a képregényekben.

A szereplőgárda tekintetében erős filmnek tűnik a Madame Web, Johnson mellett az Eufória sztárja, Sydney Sweeney is szerepet kap. Ő a második Spider-Woman, Julia Carpenter szerepében mutatkozott be a Marvel képregényeiben, aki végül megörökölte Madame Web szerepét. A filmvásznon erőt ad Cassandra Webbnek, aki egy vagány szuperhős csapatot állít össze, amelyben Celeste O’Connor és Isabela Merced is szerepet kap. A főszereplőkön kívül a stábot erősíti még Emma Roberts, Tahar Rahim, Mike Epps, Adam Scott és Zosia Mamet.

A filmhez kiadott rövid ismertető szerint “a Madame Web a tipikus műfajtól eltérően a Marvel egyik legrejtélyesebb hősnőjének önálló eredettörténetét meséli el. A feszültséggel teli thriller főszerepében Dakota Johnson alakítja Cassandra Webb-et, egy manhattani mentősnőt, aki talán látnoki képességekkel rendelkezik. Kénytelen szembesülni a múltjával kapcsolatos leleplezésekkel, és kapcsolatot alakít ki három fiatal nővel, akiknek hatalmas jövőt szánnak… ha mindannyian túlélik ezt a halálos jelent.”

2024 kulcsfontosságú évnek ígérkezik a Sony Pictures univerzumának. A Madame Web csak az első a jövő évre tervezett három film közül: 2024. augusztus 30-án az Aaron Taylor-Johnson által vezetett Kraven, a vadász, majd 2024. november 8-án a Venom 3. kerül a mozikba. A Venom 3. bemutatóját többször is el kellett halasztani a sztrájkok miatt, azonban a késői premier ellenére a stúdió bizakodó, hogy képes lesz kitűnni az erős mozis mezőnyből. A Kravenre különösen érdemes lesz odafigyelni, mivel a Sony először próbálkozik egy R-kategóriás Marvel-projekttel, amelynek véres és tragikus története a címszereplő eredettörténetére koncentrál.

A Madame Web 2024. február 15-én kerül bemutatásra a magyar mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Russo
BREAKINGFilmek

A Russo testvérekkel a Bosszúállók 5. és a Titkos háború rendezéséről egyeztet a Marvel Studios

Russo testvérek és a korábbi írók menthetik meg a következő két Bosszúállók-filmet.