Főoldal Filmek Dafne Keen szerint a Disney filmek nagyon rossz hatással voltak a lányokra
Filmek

Dafne Keen szerint a Disney filmek nagyon rossz hatással voltak a lányokra

A téma nem először merül fel, hogy veszélyesek a Disney mesék.

209
Dafne Keen

Az Úr sötét anyagai sztárja, Dafne Keen néhány kritikus véleményt fogalmazott meg a Disney filmek fiatal lányokra gyakorolt hatásáról. Az új projektje kapcsán az Elle készített interjút a színésznővel, és miközben a sorozattal kapcsolatban faggatták, nem mehettek el szó nélkül a legendás Logan – Farkas szerepe mellett sem. Három évvel a bemutatója után még mindig sokakat foglalkoztat a téma, hogy vajon látjuk-e még Laura, azaz X-23 szerepében.

Bár sokan optimisták a spin-off résszel kapcsolatban, és a színésznő szerint James Mangold rendezőnek komoly tervei voltak a karakterrel, és a Logan – Farkas forgatása alatt tervezés alatt állt, ám valószínűleg a Disney keresztülhúzta a rendezés tervét. Miközben a szuperhősökről beszélgettek, a még csak tizenöt éves színésznő már ilyen fiatalon felismerte a problémát, hogy a Disney filmek és azok a fiatal lányokra gyakorolt hatása veszélyes lehet.

Keen karrierje 2017 után felfelé ível Hollywoodban. 2019-ben csatlakozott a BBC One és az HBO rendezésű Philip Pullman regények alapján készült sorozathoz, amiben Lyra főszereplőt alakította. Az Úr sötét anyagai első évada pozitív visszacsengését követően a stúdiók berendelték a folytatást. A második évad novemberben rajtolt, és a hónap végén lesz a finálé. A sorozatban betöltött szerepéről kérdezték, amikor megosztotta véleményét az alkotásokról is.

Ha visszanézed őket, akkor a Disney filmek rendkívül rosszak voltak egy lány számára, még a nem túl régiek is. Veszélyesek, mert nem tudod megismerni vagy megérteni, hogy igazából mi a rossz. Szerintem hosszú út áll még előttünk.

Dafne Keen

Nem Keen az egyetlen, aki hasonló véleményen van. Korábban sokan vitatták már a Disney mesék gyerekekre gyakorolt hatásait. Bár a színésznő nem nevezte meg, hogy mely filmeket tartja veszélyesnek, de valószínűleg a hercegnős mesékre gondolt, hiszen leginkább ezek jutnak eszünkbe, ha a Disney neve kerül szóba. A Hófehérke és a hét törpe, a Hamupipőke, valamint A szépség és a szörnyeteg fő témája a szerelmi kapcsolatok voltak. Keen szerint ez a probléma az újabb meséknél is fennáll, különösen azok után, hogy az új mesékben próbálják elnyomni a szerelmi köteléket.

A színésznő továbbá azt is megjegyezte, hogy a mesék mellett a filmek is veszélyesek lehetnek a gyerekekre, hiszen a mesék főszereplői hétköznapjaink állandó szereplői lettek. Ma már minden a szuperhősökről szól, és tudatlanul is beépülnek a gyerekek elméibe, és egy életen át befolyásolhatja döntéseiket. Napjaink legnépszerűbb alkotásai a Disney filmek és mesék.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Jégvarázs 2.
Filmek

A Disney egyszerre dolgozik a Jégvarázs 3. és 4. részén

A Jégvarázs több folytatásán is dolgozik a Disney.

Dwayne Johnson
Filmek

Dwayne Johnson egy dallal jelentette be, mi lesz a következő filmje

Dwayne Johnson élő műsorban árulta el a rajongóknak, hogy melyik projektben láthatjuk...

The Walt Disney
Filmek

A Disney 100. születésnapja alkalmából nagyszabású kampányra készül

A Kívánság című filmmel kezdetét vette a Disney ünnepi kampánya.