Főoldal Filmek [D23] Az Avatar: A víz útja új előzetesében láthatjuk, mi forog kockán Pandora jövőjével
Filmek

[D23] Az Avatar: A víz útja új előzetesében láthatjuk, mi forog kockán Pandora jövőjével

351
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Szombaton a D23 Expón egy maréknyi új klipet láthattak az eseményre kilátogatott rajongók James Cameron várva várt folytatásából. Az Avatar: A víz útja első előzetese még áprilisban debütált a Las Vegas-i CinemaConon, majd két héttel később a nagyközönség is láthatta a nagy visszatérést Pandorára. Tegnap zárt ajtók mögött kaptunk egy új előzetest, ami a szemet gyönyörködtető látványvilágtól kezdve Pandora jövőjét mutatja be.

A klip első jelenete leginkább azt mutatta be, hogy milyen gyönyörű a világ, a Na’vi-k a vízbe merülnek, a gyerekek külön halak hátán úsznak – erről kaptunk egy koncepciós tervet is.

A második jelenet egy laboratóriumban játszódott, Sigourney Weaver emberi alakjában látható, aki egy videónaplóba beszél. A na’vi gyerekek és egy embergyerek a laborban nézik, és azt kérdezik, ki “ejtette teherbe” Weaver karakterét.

A következő jelenetben éjszaka van, a na’vik szakadó esőben az erdőben sétálnak, majd földi egyenruhát viselő na’vik elfogják őket, fegyvert szegeznek rájuk, lándzsákkal lökdösik őket a sötét erdőben. A na’vik madárhangokat használnak jelzésként, miközben megpróbálják kiszabadítani a fogságba esett gyerekeket. A mentőakció során harc alakul ki, az egyik na’vi katonát szemen lövik egy nyíllal. Végül füstgránátokkal menekítik ki a gyerekeket.

A negyedik jelenetben a na’vik hazatérnek. A gyerekek hallgatóznak, ahogy Sully és Neytiri vitatkoznak. Sully azt akarja, hogy elmenjenek, de Neytiri erre azt feleli, hogy nem hagyhatják el az otthonukat.

A következő ötödik jelenetben a na’vik egy sátornál gyülekeznek az óceán felett. Két új na’vi a lányukat kritizálja, amiért egy kitaszítotthoz kötődik. Végül az utolsó jelenetben na’vik egy csoportját láthatjuk az óceán mélyén. A jelenetben egy hatalmas rája szerű lény is feltűnik a mélyben, a gyerekek egy csoportja a ráják hátán lovagol.

A film első teaser előzetese rekordot döntött tavasszal, az első 24 órában abszolút óriási sikert aratott az interneten. James Camerion rendező 2010 óta beszél az Avatar 2. részről, hosszasan elnyújtották az előkészületet, többször el kellett halasztani a forgatást, végül 10 évvel az első rész után hozzákezdtek. Az Avatar 2-3-4. részt egymás után forgatták. Tegnap Cameron megerősítette, hogy az Avatar: A víz útja majdnem teljesen elkészült, a harmadik rész forgatásával végeztek, és már a negyedik részt fényképezik.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Kiderült, mikortól streamelhető az Avatar: A víz útja a Disney+-on és a megújult HBO Maxen

Néhány hét, és két nagy streamingszolgáltató kínálatában is elérhető lesz az Avatar:...

Avatar: A víz útja
FilmekBREAKING

Kiderült, hogy az Avatar: A víz útja mikor fog megjelenni digitális formátumban

Már csak néhány hét, és otthon a tévé képernyőjén is nézhető lesz...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar: A víz útja VFX csapata elárulta, hogy mindössze két jelenet volt, amit CGI nélkül rögzítettek

A VFX-művészek elárulták, melyik két jelenetnél nem használtak számítógépes effekteket.