Wide Screen
Image default
Filmek

Csúszik a Mission: Impossible 6 Tom Cruise fizetési vitája miatt?

Tom Cruise és a Paramount Pictures egyelőre nem tudott zöld ágra vergődni, már ami a fizetést illeti.

Tom Cruise és a Paramount Pictures egyelőre nem tudott zöld ágra vergődni, már ami a fizetést illeti.

Tavaly júliusban mikor a Mission: Impossible – Titkos nemzet blockbussterként berobbant a mozikba, már olyan híreket lehetett olvasni, hogy a stúdió a folytatáson töri a fejét, s 2016 nyarán kezdődik a forgatás. A nagy fellángolás, és lelkesedés most úgy fest, hogy picit megtorpant, mert elakadtak a tárgyalásokkal. A film rendezője, Christopher McQuarrie visszatér majd, és ezzel ő lesz a franchise történetének első olyan rendezője, aki egynél több M:I-filmet rendezhet. Rebecca Ferguson, fedőnevén Ilsa Faust is feltűnik majd a hatodik részben – a Titkos nemzetben találkoztunk vele először.

December óta szinte semmit nem hallani a folytatásról, és úgy tűnik, hogy meg van az oka, Tom Cruise nem tud megegyezni a filmstúdióval. A pletykák szerint már a film korai előkészületeivel is leálltak, annyira súlyos gondok támadtak a két fél között. A Deadline írt arról, hogy a Paramount Pictures 15-20 főt csak azért szerződtetett, hogy előkészítsék a Mission: Impossible 6-ot, többek között a vizuális effektetket. Tom Cruise és Christopher McQuarrie már a film hangvételét is kitalálta, és a rendező már javában a szkriptet írja.

Hétvégén azonban arra kellett ébrednünk, hogy a dolgozók elmondásai szerint a filmet egyelőre felfüggesztették. Két különböző okot is felsoroltak, hogy mért kellett félbeszakítani a munkákat. Az egyik, hogy a Paramount szeretné Tom Cruise, Christopher McQuarrie, Bad Robot és Skydance Pictures bérét csökkenteni, de a pletykák szerint Tom Cruise hasonló gázsira szeretne szert tenni, mint amit kap a Universal Pictures-től a The Mummy remake-ért – egyébként a Múmia remake jövő év nyarán érkezik a mozikba. Ez nem tetszik a Paramount-nak, mert a Titkos nemzethez hasonló béreket szeretne kifizetni a stábtagoknak. Amíg nem egyeznek meg a felek, felfüggesztették az előkészületeket.

Annak ellenére, hogy a napokban olyan hírek jelentek meg, hogy a film forgatását nem kezdik meg, mások úgy gondolják, hogy januárban mégis elkezdődhet a forgatás, addigra minden rendeződni fog. A forrás azt állítja, hogy ez a nagy cécó nem több mint egy „csuklás”, és csak marketingfogás az egész. A Paramount nem kíván(t) sok pénzt beleölni az előkészületekbe, de úgy fest, hogy elengedhetetlen, hogy több pénzt mozgassanak át a projektre. A stúdió még nem datálta a film premierét, de a vita miatt aligha készül el 2017 végére, jobb esetben is csak 2018 nyarán érkezhet a következő lehetetlen küldetés.

Még több a témában...

A NASA megerősítette, hogy Tom Cruise a nemzetközi űrállomáson forgat akciófilmet

Kévés Bence Mihály

Tom Cruise és Elon Musk elsőként akciófilmet forgat az űrben

Vigh Martin

2022 nyarán érkezik a következő Transformers-film

Vigh Martin

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat