x
Close


Közelgő események

Filmek

Csúszik a Dűne második része és bejelentették a Godzilla Kong ellen folytatását

A Warner Bros. két nagy folytatást is időzített a naptárban.

Csúszik a Dűne második része és bejelentették a Godzilla Kong ellen folytatását
  • Publishedjúnius 30, 2022

A Dűne első részét még tavaly mutatták be a mozikban, és a nagy sikerre való tekintettel a stúdió zöld lámpát adott a folytatás előtt. Denis Villeneuve-nek sikerült, amit korábban sokan megpróbáltak és elbuktak Frank Herbert nagy jelentőségű sci-fi regényének adaptálásában. A rajongók mellett a kritikusok is elismerően nyilatkoztak a második részről, amit a tervek szerint 2023. október 20-án terveztek bemutatni a mozikban, azonban picit később láthatjuk csak a folytatást.

Dűne

A Warner Bros. nem sokkal korábban jelentette be, hogy a Dune: Part Two című film premierjét 2023. november 17-re tolták. Ezzel párhuzamosan a Warner Bros. azt is elárulta, hogy egy új résszel bővül a Szörnyuniverzum a Godzilla Kong ellen után, amit a Legendary stúdióval közösen 2024 elején fogják bemutatni a mozikban.

Ne világos, hogy miért kellett elcsúsztatni a Dűne 2. rész premierjét, viszont az időzítés érdekes, mivel az új időpont egybeesik Az éhezők viadala: Énekesmadarak és a kígyók balladája című film megjelenésével, valamint a Trollok 3. részével. De ez is jól mutatja, hogy a Warner Bros. mennyire bízik a második részben, hiszen egyszerre küldi a mozikba a Lionsgate és a Universal produkcióival.

A 2014-es Godzilla, a 2017-es Kong: Koponya-sziget és a 2019-es Godzilla II. – A szörnyek királya után a Godzilla Kong ellen többszöri halasztás után végül 2021 tavaszán került bemutatásra a mozikba és az HBO Maxre. Adam Wingard visszatér rendezőként a folytatásra, ami a korábbi hírekkel ellentétben nem Kong fiára, hanem a két legnagyobb Titánra, Godzillára és Kongra fókuszál majd. Ennél többet azonban nem árultak el a projektről.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.