Christopher Nolan

Christopher Nolan megosztotta az első képet, hogy milyen lesz Cillian Murphy Oppenheimer szerepében

Az első kép Christopher Nolan következő nagy projektjéből.

Christopher Nolan új életrajzi filmjében Cillian Murphy alakítja J. Robert Oppenheimert, az elméleti fizikust, akit általában az atombomba egyik “atyjának” tartanak. Eddig nem sokat árultak el a készülő filmről, miután azonban a filmrendező megosztotta az első hivatalos képet a főszereplőről, az is kiderült, hogy már forog az Oppenheimer.

Köztudott, hogy Nolan napjaink legnagyobbjaival szeret együtt dolgozni, így Murphy csak az egyike a sztárfellépőkkel teletűzdelt szereplőgárdának, amelyben többek között Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Matt Damon és Emily Blunt is szerepel. Murphy igazi veteránnak számít Nolan kedvencei között, hiszen a rendező a színész a 2005-ös Batman: Kezdődik! című filmben a Madárijesztő szerepében volt látható, majd később A sötét lovag, az Eredet, a Dunkirk és A sötét lovag – Felemelkedés című filmekben is szerepet vállalt.

Oppenheimer elméleti fizikus volt, aki a második világháború alatt a Los Alamos-i laboratóriumban dolgozott, ahol a Manhattan Project alatt nukleáris fegyvereket fejlesztettek ki. Oppenheimer az első emberek között volt, akik az új-mexikói Trinity-kísérlet során szemtanúi lehettek egy nukleáris robbanás hatásainak. Később megjegyezte, hogy a teszt a Bhagavad Gita szavait juttatta eszébe: “Most én lettem a Halál, a világok elpusztítója.”

Oppenheimer később az Egyesült Államok Atomenergia Bizottságának Általános Tanácsadó Bizottságának tagja lett, és azon dolgozott, hogy megakadályozza a nukleáris fegyverek elterjedését és a nukleáris fegyverkezési versenyt Szovjet-Oroszországgal.

Oppenheimer

Nolan filmje a 2005-ben Pultizer-díjjal kitüntetett The American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer című könyv adaptációja. Egy másik érdekesség a projekttel kapcsolatban, hogy ez lesz Nolan első nagy produkciója, amit a Universal Pictures filmstúdióval hoz össze, miután a rendező és a Warner Bros. útjai elváltak egy rosszul meghozott döntés miatt még 2020-ból, amikor a WarnerMedia úgy döntött, hogy a pandémia következtében online és mozikban is bemutatják a filmeket 2021-ben.

Total
11
Shares
Previous Article
Pókember: Nincs hazaút

A Pókember: Nincs hazaút íróinak van magyarázata a logikai bukfencre, de még nem oszthatják meg azt

Next Article
Az Igazság Ligája

A Batgirl forgatási fotója rávilágott Lex Luthor végzetére az HBO Max új filmjében

Related Posts