Főoldal Filmek Christopher Nolan horrorfilmet rendezne
Filmek

Christopher Nolan horrorfilmet rendezne

Mi lesz Christopher Nolan következő filmje?

412
Christopher Nolan

Christopher Nolan rendező számos műfajban próbálkozott már a szuperhősös kasszasikerektől a háborús drámákig, de horrorfilmet még nem készített. Elsőre azt gondolnánk, hogy a direktor nem bírja a rettegést, de valójában egyszerű oka van: még nem találta meg a megfelelő ötletet, amiből horrrofilmet készíthetne.

A londoni British Film Institute (BFI) tegnapi rendezvényén Nolan arról beszélt a közönségnek, hogy legutóbbi, díjnyertes filmje, az Oppenheimer valóban közelebb áll a horrorhoz, mint gondolnánk. Aki látta az atombomba atyjának életrajzi filmjét, az tudhatja, hogy a témája okán mennyire kísérteties a film. Az egyik jelenetben Oppenheimer látomásán keresztül mutatják be, hogy milyen pusztítást végzett az atombomba.

A rajongókban többször felmerült már a kérdés, hogy Nolan mikor szánja el magát egy horrrorfilmre, és úgy tűnik, hogy a rendező is hajlik rá. Ha egyszer lesz ötlete, akkor meg fogja filmesíteni.

Szerintem a horrorfilmek nagyon érdekesek, mert nagyon filmes eszközökre támaszkodnak, tényleg a dolgokra adott zsigeri reakcióról szólnak, és ezért valamikor szívesen csinálnék egy horrorfilmet. De szerintem egy igazán jó horrorfilmhez egy igazán kivételes ötletre van szükség. És ilyen kevés van, nagyon kevés. Szóval, még nem találtam olyan történetet, ami alkalmas lenne erre.

Christopher Nolan

Majd hozzátette, hogy műfajként egyedülálló: “De úgy gondolom, hogy filmes szempontból nagyon érdekes műfaj. Ez is azon kevés műfajok egyike, ahol a stúdiók sok ilyen filmet készítenek, és ezek a filmek nagyon sivárak, nagyon absztraktak. Sok olyan tulajdonságuk van, amelyeket Hollywood általában szeret mellőzni a filmekből, de ebben a műfajban ez megengedett.”

A rendező még nem jelentette be, hogy mi lesz a következő projektje. Most azon van, hogy minél több díjat zsebeljen be márciusban a legutóbbi filmje. Az Oppenheimert jelenleg 13 Oscar-díjra jelölték, és ezzel az egyik legtöbbet jelölt produkció az Akadémia listáján.

Christopher Nolan
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

5 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan már a következő filmjén dolgozik, ami egy tévésorozat feldolgozása lehet

Az Oscar után Christopher Nolan már a következő film forgatókönyvét írja.

Christopher Nolna
Filmek

Christopher Nolan szerint baj nem a nézőkkel van, ha nem értik a Tenet cselekményét

Nem értetted a Tenet-et? A rendező elismerte, hogy nem a nézőkkel volt...