x
Filmek

Chris Hemsworth egy képet osztott a Furiosa első forgatási napjáról

George Miller belevetette magát a Furiosa forgatásába.

Chris Hemsworth egy képet osztott a Furiosa első forgatási napjáról
  • Publishedjúnius 2, 2022

Hosszú előkészület után visszatérünk a Mad Max világába, hiszen a tegnapi nappal végre kezdetét vette George Miller Furiosa című filmjének forgatása, melynek főszerepében Anya Taylor-Joy és Chris Hemsworth lesz látható.

Miután április végén a Las Vegas-i CinemaConon bemutatták a szakmabelieknek a film hivatalos logóját, a Warner Bros. és a Roadshow Entertainment hivatalosan is megkezdte a Furiosa, az Oscar-díjas rendező, George Miller régóta várt Mad Max: A harag útja előzményfilmjének vagy ha jobban tetszik a spinoffjának munkálatát.

Anya Taylor-Joy (Az új mutánsok) vezeti a stáblistát, aki Imperator Furiosa fiatalabb változatát alakítja a filmben, megörökölve az Oscar-díjas Charlize Theron szerepét; míg a film főgonoszát Chris Hemsworth (Thor: Szerelem és mennydörgés; Bosszúállók: Végjáték) fogja alakítani. Bár korábban azt pletykálták, hogy esetleg Immortan Joe fiatalabb szerepét kapta, most mégis többen úgy vélik, hogy valójában egy eredeti, kizárólag erre a filmre írt karaktert fog alakítani az ausztrál színész.

A következő napokban valószínűleg többet is megtudunk majd a készülő produkcióról, amikor is a stúdió hivatalosan is bejelenti, hogy kezdetét vette a munka. Bízunk benne, hogy a mellékszereplőkről is megtudunk egy keveset, mert eddig óriási a titkolózás a projekt körül. Yahya Abdul-Mateen II-t (Aquaman és az elveszett királyság; Kampókéz) korábban főszerepre szerződtették, de naptári ütemezési problémák miatt le kellett mondania a szerepről.

A forgatásra Új-Dél-Walesben kerül majd sor, és a produkció várhatóan Ausztrália eddigi legnagyobb volumenű filmje lesz, amely a hírek szerint legalább 350 millió dollárt pumpál a helyi gazdaságba, és körülbelül 850 munkahelyet teremt a helyiek számára.

A Furiosa 2024. május 24-én kerül a mozikba.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.