x
Filmek

Chris Evans visszatérne a Marvelhez, de nem Amerika Kapitány szerepében

A rajongók legnagyobb bánatára nem Amerika Kapitány szerepében.

Chris Evans visszatérne a Marvelhez, de nem Amerika Kapitány szerepében
  • Publishedjúnius 21, 2022

Míg a rajongók arra számítanak, hogy Chris Evans egy nap visszatér Amerika Kapitány szerepében, a színész egy másik Marvel karakterét keltené újra életre, Johnny Stormot, azaz szeretné ismét eljátszani az Emberi Fáklyát. Az MTV Newsnak adott nemrégiben interjújában Evans arról beszélt, Fáklya szerepére előbb ráharapna, mint ha Amerika Kapitányéval keresnék meg.

Mielőtt Kapitányként a Bosszúállók élére állt a fél univerzum megmentéséért vívott csatában, Evans Tim Story rendezőtől a Fantasztikus Négyes és Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó című filmekben játszotta Fáklyát. Amikor megkérdezték tőle, hogy szeretné-e újra eljátszani a szerepet, Evans azt felelte:

Istenem, hát nem lenne nagyszerű? Hát nem lenne nagyszerű? Nem, ezzel még senki sem keresett meg. Úgy értem, már nem igazán nézek ki ugyanúgy. Ez 15, majdnem 20 évvel ezelőtt volt. Istenem, öreg vagyok. De nagyon szeretem azt a karaktert, de azt hiszem… nem csinálnak most valamit a Fantasztikus Négyessel?

Chris Evans

A Marvel Studios a 2019-es San-Diego Comic-Conon jelentette be a Fantasztikus Négyes rebootját – de azóta gyakorlatilag semmit sem árultak el a projektről. A Doctor Strange az őrület multiverzumában a rajongók által kedvelt John Krasinski alakításában láttuk Reed Richardsot, azaz Mr. Fantasticot a 838-as Földről. Az azonban nem derült ki, hogy a következő filmben is ő játssza-e tovább a karaktert. Evans arról beszélt, hogy szívesebben játssza Johnny Stormot.

Nézd, én nagyon szeretném. Imádnám. Ez igazából könnyebben eladható lenne számomra, mintha Kapitányként térnék vissza. Érted, hogy mire gondolok? A Kapitány annyira értékes számomra. És tudod, szinte nem is akarom háborgatni, hogy milyen gyönyörű élményben volt részem. De Johnny Storm, úgy érzem, nem igazán kapott rivaldafényt. Ez még azelőtt volt, hogy a Marvel igazán megvetette a lábát. Szóval, imádtam azt a szerepet, és ki tudja, ki tudja.

Chris Evans

A színész a Bosszúállók: Végjáték végén átadta Amerika Kapitány köpenyét és pajzsát Sam Wilsonnak, azaz Sólyomnak, akit Anthony Mackie alakít. A Disney+ A Sólyom és a Tél Katonája eseményei után az Amerika kapitány franchise a negyedik résszel folytatódik, amelyben Mackie lesz az MCU új Kapitánya.

Evans jelenleg a Pixar legújabb animációjában, a Lightyear animációs rajzfilmben játszik. A mesefilmben Buzz Lightyeart ismerhetjük meg, aki ambiciózus újoncokkal, Izzyvel (Kiki Palmer), Mo (Taika Waititi), Darbyval (Dale Soules) és robotmacskával, Soxszal (Peter Sohn) indul intergalaktikus kalandra.

Amerika Kapitány
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.