Főoldal Filmek Chadwick Boseman halála után Ryan Coogler majdnem felhagyott a rendezéssel
Filmek

Chadwick Boseman halála után Ryan Coogler majdnem felhagyott a rendezéssel

Chadwick Boseman halála után elgondolkozott a visszavonuláson.

488
Ryan Coogler Fekete Párduc

A Fekete Párduc rendezője, Ryan Coogler elárulta, hogy Chadwick Boseman halála nagyon megviselte, majdnem a karrierjébe került, fel akart hagyni a filmrendezéssel. Végül nem így döntött, s leforgatta a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című folytatást, és a pletykák szerint még ennél nagyobb projektre szerződhet, ugyanis a D23 Expo után olyan hírek jelentek meg, hogy ő lehet a Bosszúállók: Titkos háború direktora.

Az Entertainment Weekly interjúvolta meg a filmrendezőt, amikor őszintén beszélt a nehéz időkről. Egy hajszálon múlott, hogy kiszálljon a projektből, és örökre háta mögött hagyja a szakmát.

Eljutottam egy olyan pontra, amikor azt gondoltam, hogy ‘én kiszállok ebből a szakmából’. Nem tudtam, hogy képes leszek-e még egy filmet csinálni, [nem is beszélve] egy másik Fekete Párduc-filmről, mert nagyon fájt. Úgy voltam vele, hogy ‘Haver, hogyan tudnék újra ilyen érzéseknek kitárulkozni?’

Ryan Coogler

Chadwick Boseman 2020 augusztusában hunyt el, miután négy évig küzdött a rákkal. 2016-ban diagnosztizáltak nála III. stádiumú vakbélrákot, nagyjából akkor, amikor Fekete Párducként debütált az Amerika kapitányban: Polgárháború című filmben. Négy éven át küzdött a betegséggel. A hírek szerint Boseman soha senkinek nem beszélt a Disney-nél vagy a Marvelnél a diagnózisáról, mert azt hitte, hogy időben sikerül legyőznie a betegséget, s visszatérhet a Fekete Párduc folytatásában.

“Átnéztem azt a rengeteg beszélgetést, amiket váltottunk, s rájöttem, hogy az élete vége felé járt” – tette hozzá Coogler. “Úgy döntöttem, hogy több értelme van folytatni.”

Chadwick Boseman halála után Kevin Feige, a Marvel Studios vezetője azt mondta, hogy a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! mögött álló emberek nem fogják másra osztani T’Challa szerepét. Tiszteletben tartják, és Boseman öröksége előtt tisztelegve készítik el a folytatást, és egy új karakter (a hírek alapján a karakter húga, Shuri, akit Letitia Wright alakít) veszi át a Fekete Párduc szerepét.

“Filmrendezőként az a dolgom, hogy olyan dolgokat csináljak, amelyekkel kapcsolatban személyes integritásom van” – mondta Coogler. “Ha nem hiszek abban, amit csinálok, akkor nehéz lesz rávenni másokat, hogy a legjobbat hozzák ki a munkájukból. Ahhoz, hogy a legjobb munkájukat végezzék, hinniük kell benne. A nap végén a döntéseinket igaznak kell éreznem. Ha a filmesek olyan dolgokat csinálnak, amiket nem érzik igaznak, azt érezni lehet. És én azt állítom, hogy ezeknek a projekteknek nincs esélyük arra, hogy működjenek.”

A Marvel Studios új filmjében, a FEKETE PÁRDUC 2.-ben Ramonda királynő, Shuri, M’Baku, Okoye és a Dora Milaje azért küzdenek, hogy megvédjék országukat a világhatalmak beavatkozásától T’Challa király halálát követően. A vakandaiak számára új fejezet nyílik a történelemben, hőseik pedig Nakia és Everett Ross segítségével új ösvényt jelölnek ki a királyság számára, amiben szerepet játszik Namor is, a titkos vízalatti nép vezetője.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! november 11-én érkezik a mozikba.

Ryan Coogler
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.