x
Filmek

Bradley Coopert a felismerhetetlenségig elmaszkírozták a Netflix új drámájában

Bradley Cooper újra rendezői székbe ül, mellette pedig a főszereplőt játssza új filmjében.

Bradley Coopert a felismerhetetlenségig elmaszkírozták a Netflix új drámájában
  • Publishedmájus 30, 2022

Bradley Cooper teljesen átváltozik Leonard Bernstein amerikai karmesterré a Netflix Maestro című, Bernstein életrajzi drámájában. A film Bernstein és Felicia Montealegre házasságát mutatja majd be. Tegnap a Netflix közzétette az első hivatalos képet is, rajta a főszereplőt alakító Cooper, akit a sminkesek annyira megöregítettek, hogy alig lehet ráismerni a színészre.

Korábban Cooper a Variety kérdésére megerősítette, hogy a film forgatása még ebben a hónapban elkezdődik. Cooper először ül vissza a rendezői székbe a 2018-as Csillag születik óta, amiben Lady Gagával együtt játszott. A Maestro esetében az ígéretes fiatal nő, Carey Mulligan fogja játszani Cooper mellett Montealegre szerepét. A film várhatóan valamikor jövőre kerül a mozikba.

Bernstein karmester, zeneszerző és zongorista volt, aki 1918-tól 1990-ig élt. Legismertebb műve a West Side Story zenéje, a Broadway-musical, amely két rivális tinédzser utcai bandáról szól az 1950-es évek Manhattanjében. A musical nemrég új színházi adaptációt kapott, amiről több külföldi kritikus is csak áradozni tudott.

A csillag születik című filmnél mutatkozott be Cooper rendezőként, és a film széles körben nagy elismerést kapott 2018-ban. A filmet még a 2019-es Oscar-díjra is jelölték a legjobb eredeti dalért járó díjra, amit végül a Shallow című dallal haza is vihetett a stáb.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.