x
Close


Közelgő események

Filmek

Box Office: Zsinórban négy egymást követő héten nyert a Fekete Párduc 2.

A szuperhősök uralták a mozikat hétvégén.

Box Office: Zsinórban négy egymást követő héten nyert a Fekete Párduc 2.
  • Publisheddecember 5, 2022

Egy hónappal ezelőtt mutatták be a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című folytatást a mozikban, és a Marvel Studios legújabb mozifilmje azóta megállíthatatlan a mozi jegypénztárjainál. Eddig úgy tűnik, semmi sem veszélyezteti a film első helyét, még a David Harbour főszereplésével készült Vérapó sem tudta letaszítani a szuperhősöket az első helyről.

A Variety beszámolója szerint a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! 17,6 millió dollárt hozott Észak-Amerikában múlt héten, így az amerikai összbevétel 393,7 millió dollárra nőtt. A néhai Chadwick Boseman előtt tisztelegnek az új résszel, ami globálisan 733 millió dollárig emelkedett az MCU legújabb filmjének a bevétele.

Az Észak-Amerikában egyetlen nagy filmet mutattak be a múlt héten. A Vérapó némileg felülmúlta a várakozásokat, és 13,3 millió dolláros bevétellel a box office második helyét foglalhatta el. Nemzetközi szinten a film további 7,05 millió dollárral gazdagította a stúdiót, ennek köszönhetően pedig a hétvégi globális összbevétel elérte a 20,35M dollárt. Ez azért is annyira jó hír a stúdiónak, mivel a film gyártási költsége mindössze 20 millió dollárra tehető, vagyis a következő napokban minden más költség megtérülhet, s akár profitot is termelhet a film.

A Fura világ 4,9 millió dollárral a harmadik helyen végzett, ami 60%-os visszaesést jelent a csalódást keltő 12 millió dolláros debütáláshoz képest. A Disney legújabb animációs filmje 25,5 millió dollárt hozott az amerikai és további 42,3 millió dollárt globálisan, ami messze van a 200 millió dolláros gyártási költségvetésétől.

Az első ötbe befért még A menü és a Devotion. Az előbbi 3,6 millióval, az utóbbi pedig 2,8 millió dollárral zárt a jegyeladások összesítő listáján.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.