Főoldal Filmek Box Office: Wonka csokijában fürdik a világ, miközben Aquaman az életéért küzd
Filmek

Box Office: Wonka csokijában fürdik a világ, miközben Aquaman az életéért küzd

Willy Wonka visszaszerezte a box office első helyét, de Aquaman is kapaszkodik.

307
Aquaman és az elveszett királyság
Forrás: Warner Bros.

A Warner Bros. döntése után annyira nem meglepő, hogy az Aquaman és az Elveszett Királyság rosszul teljesít a kasszáknál. A stúdió úgy volt vele, hogy nem népszerűsíti a filmet a premier előtt. Kódolva volt, hogy kudarc lesz a kasszáknál a film, egyedül az meglepetés, hogy a box office szerint több pénzt hoz, mint a Marvelek és a Flash: A Villám.

A 2018-as Aquaman 205 millió dolláros kasszasiker folytatása egy borzalmas évet zár le, igazi rémálom volt a szuperhősöknek a 2023-as év. Két hete játsszák a folytatást a mozik, bár csalódást okozott a nyitóhétvégén – azzal, hogy a bevétel messze elmaradt az eredeti és a Marvel Studios leggyengébb filmjének bevételétől is -, tartja magát, és a második helyig úszott fel a mélyvízben. Péntektől vasárnapig 19,5 millió dollárt zsebelt be Észak-Amerikában az Aquaman és az Elveszett Királyság. Két hét leforgása alatt 84 millió dolláros hazai és 258 millió dolláros globális bevételre tett szert James Wan új filmje.

Eközben a Wonka remekül teljesít. A hétvégén 23,9 millió dollárral visszaszerezte az első helyet, és újév napjáig 31 millió dollárra becsülik a bevételét. Az összbevétel 142 millió dollár az Államokban és 386,9 millió dollár világviszonylatban. A Warner Bros. filmjének gyártási költsége 100 millió dollárra tehető.

A Universal és az Illumination animációs játékfilmje Kacsalábon címmel a harmadik helyen végzett 17,2 millió dollárral. A Mike White által írt animációs film Észak-Amerikában 58,8 millió dollárt, világszerte pedig 100 millió dollárt hozott eddig.

A 4. helyen a Bíborszín áll, amely karácsonykor rekordot jelentő 18 millió dolláros bevétellel kezdett a tengerentúlon, de az ünnepek után folyamatosan esett vissza az érdeklődés. Most 13 millió dolláros bevétellel visszatornázta magát az 5 legjobb közzé. Eddig 50 millió dollárt hozott az első héten a mozikban. Nagy szerencsére lesz szüksége, hogy a 100 millió dolláros film nyereséggel zárjon.

Az indie filmek oldalán nem igazán volt áttörés, Zac Efron főszereplésével készült Vaskarom (18 millió dollár összbevétel), a Ferrari (12 millió dollár) és a Szegény párák (12 millió dollár) tisztességesen szerepelt múlt héten, de egyik sem produkált elképesztően nagy számokat.

Wonka
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...