x
Close


Közelgő események

Filmek

Box Office: Vajon az Avatar: A víz útja bevétele átlépte a 2 milliárd dollárt?

Az nem volt kérdés, hogy az Avatar: A víz útja behúzza az ötödik hetet is, de mennyinél jár a bevétel?

Box Office: Vajon az Avatar: A víz útja bevétele átlépte a 2 milliárd dollárt?
  • Publishedjanuár 15, 2023

Az amerikai Box Office 2023-as évének 2. hete a következő eredményeket hozta: a Martin Luther King Jr. ünnepi hétvégéje egészen erősnek bizonyult tele új, izgalmas és nagyszerű mozifilmekkel. Nagy meglepetés nem történt az első helyen, a Disney és 20th Century Avatar: A víz útja című filmje 31 millió dollárral tartja az első helyet immár ötödik hétvégén, a hosszúhétvége alatt pedig ez a szám akár 39 millió dollárra is nőhet. Ezzel James Cameron filmje Észak-Amerikában elérheti az 570 millió dollárt a bevételi listán.

Vasárnapig az Avatar: A víz útja globálisan el fogja érni az 1,89 milliárd dollárt, a 3 napos globális hétvégi összbevétel pedig 119 millió dollár lesz a tengerentúlon. A hétfői bevétellel az Avatar 2. átlépi az 1,9 milliárd dolláros határt, amivel megelőzheti a Pókember: Nincs hazaút 1,91 milliárd dolláros bevételét is, és a pandémia után a legnagyobb bevételt hozó film lesz.

Mögötte a M3GAN és a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság is erős számokat mutat. Az Atomic Monster/Blumhouse koprodukcióban készült M3GAN a 30,4 millió dolláros nyitóhétvégéhez képest csak 41%-kal esett vissza, és a háromnapos hétvége alatt 17,9 millió dolláros, a négynapos hétvégén pedig 21,2 millió dolláros hétvégét produkált. A 12 millió dollárból készült horrorfilm ezzel már 59 millió dolláros bevételre tett szert.

A Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság megtáltosodott a mozikasszáknál, és 13,4 millió dollárt kasszírozott össze a hétvégén, ez a bevétel alig 1%-kal marad el az előző hétvégétől. Az animációs rajzfilm hétfőn átlépi a 250 millió dollárt világszerte, további 110 millió dollárt hoz Amerikában, és ezzel megelőzi a DreamWorks Animation tavalyi, A rosszfiúk című filmjét.

A negyedik helyen a Sony Pictures és a Columbia Pictures Az ember, akit Ottónak hívnak című filmje áll. A filmet korlátozott számú moziban vetítették, és így is sikerült 6,2 millió dollárt összehoznia a jegykasszáknál. Az előrejelzések szerint 12,6 millió dollárral növeli a bevételt a háromnapos hétvégén. A lista ötödik helyére a Lionsgate A gép című akciófilmje ért fel, Gerard Butler és Mike Colter főszereplésével. 10 millió dolláros forgalmat produkált a hétvége alatt az Egyesült Államokban.

Avatar: A víz útja
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.