Főoldal Filmek Box Office: Tom Holland most nem a Pókemberrel, hanem az Uncharted főszerepével robbantott kasszát
Filmek

Box Office: Tom Holland most nem a Pókemberrel, hanem az Uncharted főszerepével robbantott kasszát

Tom Holland filmjei az első és a harmadik helyet is elhozták a listán.

58
Pókember: Nincs hazaút

Magyarországon és több más országban már két hete bemutatták az Uncharted című filmet, de az Egyesült Államokban csak múlt héten került bemutatásra. A videojáték adaptációja 44,1M dollárral nyitott a tengerentúlon, s rögtön a bevételi listák élére állt Tom Holland legújabb alkotása. A becslések szerint ez ma akár az 52M dollárt is elérhető, ugyanis február harmadik hétfője munkaszüneti nap Amerikában, ezen a napon ünneplik Washington születésnapját.

A Variety összesítője szerint az Uncharted az Államokon kívül további 55,4 millió dollárt keresett, így globális összbevétele elérte a 139 millió dollárt. Hosszú és rögös út van a film mögött, többször is belevágtak, majd el kellett halasztani a bemutatót, hiszen a rendezők sorra álltak fel, és hagyták hátra a projektet. De úgy tűnik, hogy megtérül a várakozás, hiszen a nagysikerű videojáték-adaptációnak alig két hétre volt szüksége, hogy megtérüljön a 120M dolláros gyártási költség.

Ahogy a Fandango és a Rotten Tomatoes szerzője, Erik Davis megjegyzi, az Uncharted minden idők negyedik legtöbb bevételt termelő videojáték-adaptáció Észak-Amerikában a nyitóhétvégén. A film felülmúlta az Angry Birds 38 millió dolláros bevételét, ugyanakkor nem sikerült a Tomb Raider (2001) 47 millió, a Pokémon – Pikachu, a detektív 54 millió és a Sonic, a sündisznó 58 millió dolláros bevételét megdönteni.

A Channing Tatum főszereplésével forgatott Katonadolog című filmben a sztár egy volt katonai rangert alakít, aki kutyájával a Csendes-óceán partján autózik, hogy időben odaérjen egy katonatársa temetésére, 15,1 millió dollárral a második helyen végzett. Már az első hétvégén megtérült a befektetés, hiszen a filmet 15M dollárból forgatták.

Holland nem elégedett meg az első hellyel, elhozta a harmadik helyet is a Pókember: Nincs hazaút című filmmel, amiből 7,2M dollárt forgalmaztak múlt hétvégén. A Pókember legújabb kalandja már 771,74 millió dollárt tapossa az Egyesült Államokban, ezzel pedig minden idők harmadik legnagyobb bevételt termelő film lett a tengerentúlon.

A Halál a Níluson 6,3 millió dollárral a negyedik helyen zárt, így globális összebevétele 90 millió dollárra nőtt. A Jackass Forever 5,2 millió dollárral zárta az első öt helyet, és átlépte a 47 millió dollárt a bevételi listán.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...