Főoldal Filmek Box Office-figyelő: 2020/6. hét: Harley Quinnek még sem kellett volna dobni Jokert?
Filmek

Box Office-figyelő: 2020/6. hét: Harley Quinnek még sem kellett volna dobni Jokert?

Az Oscar gála hétvégéjén egy széleskörű premier került mozikba az USA-ban, ez azonban nem segített neki és alul múlta a stúdió elvárásait.

731
Ragadozó madarak

Az Oscar gála hétvégéjén egy széleskörű premier került mozikba az USA-ban, ez azonban nem segített neki és alul múlta a stúdió elvárásait.

A Warner Bros. legújabb képregényfilmje a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) folytatta a stúdió eddig nem túl sikeres univerzumépítését. Margot Robbie joggal lobbizott a stúdiónál egy önálló Harley Quinn film után, mivel az Öngyilkos Osztag egyetlen értékelhető szerepe az ő karaktere volt. Ami még szintén lelkesedésre adott okot, hogy egy R besorolású filmről beszélünk, ami eddig bejött a Warnernek. Na most másodjára már nem annyira, legalábbis bevétel szempontjából.

Ragadozó madarak
Harley nem lehet teljesen boldog

A Ragadozó madarak… 4236 moziban (ez a negyedik legnagyobb moziszám egy R besorolású filmtől) kicsivel több mint 33 millió dolláros bevételt ért el. Ami tekintve, hogy nem volt más premier a héten, nem túl erős eredmény. És még a stúdió 45 milliós elvárásait sem érte el. Szerencse viszont, hogy a film „mindössze” 84 millióba került, ami csak az USA-ban meglesz. Ehhez még világszinten legalább ennyit hozzáadhatunk, így annyira nem fog rosszul kinézni a végeredmény, de a tervezett trilógiát biztosan újra kell gondolni.

Második helyen a Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk, nagyon szép visszaeséssel (-32%) 12 millióig jutott és összességében már 166-nál jár. A Sony már jogosan gondolhat a negyedik részre. A dobogó alsó fokára a Legjobb film Oscar díj egyik legnagyobb várományosa, az 1917 ért oda. A bevétele alig esett vissza az előző hétvégéhez képest (-5%), így most is elért 9 milliót. Összesen már 132-nél jár, ami nagyon szép az USA-ban, egy olyan filmtől, ami az I. világháborúban játszódik.

Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk
Vajon mennyinél állnak meg a rosszfiúk?

Negyedik helyen a Dolittle ami a kezdeti gyenge nyitás után, egész korrekt visszaeséseket produkál. Ez persze így is kevés, mert a 175 milliós budgethez egyelőre csak egy 158 milliós bevétel tartozik. És ez világszintű eredmény. Juj.

Ötödikként a Jumaji: A következő szint, ami lemásolta az első rész mozis karrierjét és egy magas nyitás után, nagyon szép csökkenésekkel jutott el már majdnem 300 millióig csak Észak-Amerikában. Világszinten 768, nagyon szép eredmény. 

Jumanji: A következő szint
A Jumanji újra megcsinálta

Az Oscar jelölt filmek bevétele nőtt a hétvégén, az előzőhöz képest, feltehetően sokan pótolják be a gála előtt a lemaradásukat.

A hétvége eredményei millió dollárban a BoxOfficeMojo alapján:

#CímHétvégi bevételÖsszbevétel
1.Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)33,233,2
2.Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk12,0166,3
3.19179,0132,5
4.Dolittle6,663,9
5.Jumanji: A következő szint5,5298,4
6.Úriemberek4,126,8
7.Gretel & Hansel3,511,5
8.Tőrbe ejtve2,3158,9
9.Kisasszonyok2,3102,6
10.Star Wars: Skywalker kora2,2510,5
Szerző
Tóth Bálint

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...