Főoldal Filmek Box Office-figyelő: 2020/3. hét: A Martinok szerencsét hoztak Will Smith-nek
Filmek

Box Office-figyelő: 2020/3. hét: A Martinok szerencsét hoztak Will Smith-nek

A Bad Boys trilógia záró darabja hozta a várt eredményt, Robert Downey Jr. filmje azonban nagyon nem érdekelte az embereket.

834
Bad Boys
Forrás: Sony Pictures

A Bad Boys trilógia záró darabja hozta a várt eredményt, Robert Downey Jr. filmje azonban nagyon nem érdekelte az embereket.

Két széleskörű premier volt hétvégén az Egyesült Államokban és ezek a filmek végeztek a bevételi lista első két helyén is. A Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk majdnem elérte a 60 millió dolláros hétvégi bevételt, amivel Will Smith néhány félresikerült alkotás után végre újra szép eredményt ért el. A 90 milliós budget bőven vissza fog jönni, nincs miért aggódniuk a Sonynál, Michael Bay nélkül is működik a széria. Rögtön el is kezdtek beszélni róla, hogy mindenki benne lenne egy negyedik részben. Valljuk be, van alapja a gondolatnak.

Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk
Ezen még Martin Lawrence is meglepődött

Második helyen a Dolittle végzett, ami a Universal stúdió gondozásában került mozikba és bíztak is a filmben, ami abból is látszik, hogy nem kevesebb mint 175 milliót költöttek a gyártásra. Hát a matek kicsit félrement, mert első hétvégéjén csak 22 millió dollárt hozott a film több mint 4100 moziban, ami egy ilyen széleskörű premiernél elég gyenge eredmény. A kritikák sem dicsérték túlságosan a filmet. A RottenTomatoes filmes kritikákat gyűjtő oldalon a kritikusok csak 18%-a volt pozitív véleménnyel róla, a közönség már ennél kicsit lelkesebb volt, náluk ugyanez 76%. De ez sem volt elég egy szép nyitó hétvégi eredményhez.

Dolittle
Downey Jr.-nak fájhat a feje az eredmények láttán

Harmadik helyre csúszott vissza az 1917, 40%-os eséssel 22 millió dollárt ér el. Összesen már 76 milliónál jár, a 100 szinte biztosan meglesz neki. Ez nagyon szép eredmény egy filmtől, ami az I. világháborúról szól. A Jumanji – A következő szint lett a negyedik, a Star Wars: Skywalker kora pedig az ötödik. Előbbi nem fogja elérni a 300 milliót az USA-ban, de világszinten már átlépte a 700 milliót. A legújabb Star Wars trilógia utolsó része közelít az 500 millióhoz, világszinten pedig már 1 milliárd 28 milliónál jár. A MLK nap itt is segített kicsit az eredményeken.

Érdekesség még, hogy a Golden Globe díjátadón jól szereplő filmek a mozikban is jobban teljesítettek a korábbi hétvégéhez képest. Persze ezen a stúdiók is segítettek azzal, hogy növeltek a mozi számon. Így az Élősködők bevétele 82%-al, a Jojo nyuszié 587%-al, de még a Volt egyszer egy Hollywood… 792%-al növelte bevételeit.

Jövő héten jön az Úriemberek, a The Turning és a The Last Full Measure.   

A hétvége eredményei millió dollárban a BoxOfficeMojo alapján:

#CímHétvégi bevételÖsszbevétel
1.Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk59,159,1
2.Dolittle22,522,5
3.191722,176,7
4.Jumanji – A következő szint9,5270,4
5.Star Wars: Skywalker kora8,3492,0
6.Just Mercy6,019,6
7.Kisasszonyok5,984,4
8.Tőrbe ejtve4,3145,9
9.Like a Boss3,816,9
10.Jégvarázs 2.3,7464,8
Szerző
Tóth Bálint

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...