Főoldal Filmek Box Office-figyelő: 2020/1. hét: Tovább tart a Skywalker család egyeduralma, de közel a vég
Filmek

Box Office-figyelő: 2020/1. hét: Tovább tart a Skywalker család egyeduralma, de közel a vég

736
Star Wars: Skywalker kora

Az a helyzet állt elő az észak-amerikai mozis piacon, hogy az első öt helyezett film két stúdió műhelyéből került ki, melyek pedig a Disney és – kis meglepetésre – a Sony.

A Star Wars: Skywalker kora 33,7 millió dolláros eredményével élen zárt. Mindezt egy 53%-os esés mellett hozta össze a harmadik hétvégéjén, ezzel a film már 450 millió felett jár az USA-ban. A világ többi része ehhez még hozzátett kicsivel több, mint 50 milliót a hétvégén. Egy kis számolással kiderül, hogy már 900 millió fölött tartunk, de a trilógia záró darabja így sem fogja utolérni sem az Ébredő erő sem Az utolsó jedik eredményét.

Második helyen a Jumanji – A következő szint 25%-os eséssel és 26,2 milliós bevétellel, mindezt a negyedik hetén. A film nagyon hasonlóan teljesít a korábbi részhez és az az érdekesség állhat elő, hogy ha tartani tudja a 20-30% közötti csökkenést, akkor a jövő hét végén első helyen is végezhet. Egy filmtől, ami pedig már ötödik hetén lesz műsoron, ez nagyon szép eredmény.

Tőrbe ejtve
Daniel Craig nem csak James Bondként sikeres

Harmadik helyen a Kisasszonyok 20% alatti eséssel, kicsivel több mint 13 millió dollárral. A film mintapéldája a jó bemutató időpont választásnak. Jár a pacsi a Sonynak, akik ezzel behúzták a dobogó második és harmadik fokát.

És igen, nem kell aggódni továbbra is itt van a Jégvarázs 2. – és még itt is lesz egy darabig. A lényeg pedig a 11 milliós hétvégi bevétel, a 29%-os esés és a 450 milliós észak-amerikai összbevétel. Ami pedig brutális, hogy 1,325 milliárd dolláros bevételével megelőzte a – mi mást – Jégvarázs első részét, így minden idők legsikeresebb animációs filmje világszinten.

A hét egyetlen széleskörű premierje Az átok háza pont úgy kezdett, ahogy egy január első hétvégéjén bemutatásra kerülő horrornak kezdenie kell. Sem túl jó, de nem is rossz. Ez pedig egy 11 milliós nyitást jelent.

A Golden Globe hétvégén még érdemes megnézni a jelölt filmeket, mert a bevételük ilyenkor rendszerint emelkedni szokott. Nem volt ez máshogy most sem. Ami pedig nagy örömre ad okot, hogy egy olyan klasszik „wudunit” krimi, mint a Tőrbe ejtve nagyon szépen gyűjtögeti a zöldhasúakat, így nem véletlen, hogy Rian Johnson már el is kezdte írni a következő rész történetét.

A hétvége eredményei millió dollárban a BoxOfficeMojo alapján:

#CímHétvégi bevételÖsszbevétel
1.Star Wars: Skywalker kora34,5451,5
2.Jumanji – A következő szint26,2235,9
3.Kisasszonyok13,660,0
4.Jégvarázs 2.11,8450,4
5.Az átok háza11,411,4
6.Kémesítve10,347,0
7.Tőrbe ejtve8,9130,1
8.Uncut Gems7,536,5
9.Botrány4,024,5
10.Macskák2,624,7
Szerző
Tóth Bálint

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

palpatine
Filmek

Palpatine visszatérésének teljes története

Tavaly A Mandalóri, idén A Rossz Osztag adott hozzá némi plusz információt...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.