Főoldal Filmek Box Office-figyelő: 2019/42. hét: A sequelek csatájából Angelia Jolie került ki győztesen
Filmek

Box Office-figyelő: 2019/42. hét: A sequelek csatájából Angelia Jolie került ki győztesen

A folytatások csatájáról szólt az elmúlt hét a mozik kasszái előtt, lássuk, melyik film diadalmaskodott.

209
demóna

A folytatások csatájáról szólt az elmúlt hét a mozik kasszái előtt, lássuk, melyik film diadalmaskodott.

[penci_ads id=”penci_ads_1″]

A héten két széleskörű premier volt az Egyesült Államokban és érdekesség, hogy mindkettő folytatás. Az egyik az Angelina Jole féle 2014-es Demóna folytatás, a másik pedig a Zombieland című zombi-vígjáték második része. Lássuk, hogyan alakult kettejük csatája.

A hétvége első helyét, a Demónia: A sötétség úrnője szerezte meg, 36 millió dolláros nyitóhétvégével. Ami elsőre csalódásnak tűnhet, az előző epizód 70 milliós nyitásához képest, de a stúdió is 40 millió környékére várta az első hétvégét, így valószínűleg nem tekintenek olyan tragikusan a helyzetre. Világszinten ezen a héten nyit a film, meglátjuk mit tud hozzátenni az USA-ból származó bevételekhez.

A Zombieland 2: A második lövés 10 millióval lemaradva, szerezte meg a harmadik helyet – mindjárt kiderül ki furakodott be közéjük – a Sonynál nagyjából 23-al számoltak, így biztosan elégedetten dörzsölik a tenyerüket a vezetők. A 10 évvel korábban mozikba kerülő előző film nyitásánál egy kicsit jobb eredmény, úgy hogy hasonló pályafutásra számíthatunk a mozipénztáraknál is. A Jó srácok után egy újabb R besorolású vígjáték, amit szeret a közönség.

Zombieland: A második lövés

Második helyen a Joker, mely tovább folytatja menetelését. Harmadik hétvégéjére 47%-ot esett vissza a bevétel, de még így is 30 millió dollárt szedett össze, ezzel csak az USA-ban 247-nél jár, világszinten pedig már 737-nél. Ekkora sikerre talán még a legoptimistábbak sem számítottak.

A héten volt még 2 premier amit érdemes megemlíteni, de ezeket a filmeket csak szűk körben mutatták be, néhány moziban. Egyik A világítótorony Robert Pattinsonnal és Willem Defoe-val ami 8 moziban produkált 52 ezer dolláros átlagot. Ez nagyon szép eredmény, meglátjuk hogyan teljesít nagyobb körben.

A másik film Taika Waititi új rendezése, a Jojo Nyuszi ami még kevesebb helyen – csak 5 moziban került műsorra – produkált 70 ezer dolláros átlagot ami nagyon erős eredmény. Mi is kíváncsiak vagyunk, hogy napjaink egyik legkreatívabb rendezője milyen filmet rakott össze. Egy biztos, az előzetes nagyon biztató volt.

Említésre méltó még, az A Wall street pillangói átlépte a 100 milliót, a Gemini Man óriási bukás, második hétvégéjére közel 60%-ot zuhant, még az 50 millió sem biztos, hogy meglesz neki.

Szerző

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Minus One
Filmek

Box Office: Beyoncé koncertfilmje lenyomta Az éhezők viadalát és a Godzilla Minus One-t is

Több jegyet adtak el egy koncertfilmre, mint a nagysikerű Az éhezők viadal...

Thor Taika Waititi
Filmek

Taika Waititi csak a pénzért vállalta a Thor: Ragnarököt, és előtte semmit nem tudott a hősről

Meglepő őszinteséggel beszélt Taika Waititi, hogy miért vállalta el a Thor: Ragnarök...

Napóleon
Filmek

Box Office: Az éhezők viadala előzményfilmje a Kívánság és a Napóleon előtt

A box office tábla élére állt, de ez még egy hosszú hadjárat...