Főoldal Filmek Box Office: Elúszott a Titanic dobogós helye, már az Avatar: A víz útja minden idők 3. legnyereségesebb filmje
Filmek

Box Office: Elúszott a Titanic dobogós helye, már az Avatar: A víz útja minden idők 3. legnyereségesebb filmje

A Titanic eddig tudta tartani a 3. helyet, az Avatar: A víz útja letaszította a 3. helyről.

568
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

A Titanic feljavított változatát múlt héten mutatták be a mozikban, amivel a következő hetekben erősödhet a film, de úgy tűnik, hogy ez is kevés lesz, hogy megtartsa a 3. helyét. Bár az Avatar: A víz útja már lecsúszott a hétvégi jegyeladások éléről, továbbra is termeli a milliókat a folytatás, mostanra megelőzte James Cameron eposzi románcát és minden idők harmadik legtöbb bevételt hozó filmje lett világszerte.

Nem véletlenül mondják, hogy “soha ne fogadj James Cameron ellen”, de vajon megjósolta volna bárki is, hogy az Avatar folytatása ennyire nagy siker lesz, és mindössze két hónapra lesz szüksége, hogy a minden idők legnyereségesebb top 3 filmjébe bekerüljön? Valószínűleg nem. Mikor bejelentették az eredeti film folytatását “a senki által nem kívánt folytatásnak” nevezték, amin tovább rontott, hogy több mint egy évtizedet kellett várni a második részre, de megérte várni rá.

Most a Marvel Studios hatalmas Bosszúállók: Végjáték című filmjét vette célba, az következik ezután. Az első helyen továbbra is a 2009-es Avatar áll, és jó eséllyel nem veszélyezteti semmi az eredeti rész pozícióját. Nem valószínű, hogy A víz útjának sikerül megdönteni a Bosszúállók 4. és az Avatar rekordját, de talán egy ismételt bemutatóval néhány év múlva segíthet feljebb lépni a listán. Egyelőre a folytatás nem mutat túlzott lassulást a jegypénztáraknál, noha már nem ő tartja hétről-hétre a jegyeladásokat.

A Titanic 25. évfordulója alkalmából – amelyet szintén Cameron rendezett – újra bemutatták a mozikban (ráadásul IMAX 3D-ben is), így lehet, hogy lesz egy kis oda-vissza játék, de az elemzők szerint a csatából A víz útja fog kikerülni győztesen.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcukat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.