Főoldal Filmek Box Office: Dave Bautista filmje véget vetett az Avatar: A víz útja menetelésének
Filmek

Box Office: Dave Bautista filmje véget vetett az Avatar: A víz útja menetelésének

Az Avatar: A víz útja lecsúszott a jegyeladások éléről, de még így is millióan váltottak jegyet rá.

52
Kopogás a kunyhóban

James Cameron várva várt folytatása, az Avatar: A víz útja hét héten keresztül uralta a mozikat világszerte, most azonban egy alacsony költségvetésű horrorfilm letaszította a na’vikat a jegyeladások éléről. Az amerikai jegyeladások élére a Kopogás a kunyhóban ugrott, de a 80 for Brady című filmnek is összejött a bravúr, rögtön a második helyen nyitott, s ezzel az Avatar folytatása a harmadik helyre szorult vissza.

A Variety beszámolója szerint M. Night Shyamalan legújabb horrorfilmje, a Kopogás a kunyhóban 14,2 millió dollárral vitte a hétvégét Észak-Amerikában a mozipénztáraknál, mögötte szorosan a 80 for Brady zárt 12,6 millió dolláros bevétellel. A győzelme ellenére a Kopogás a kunyhóban volt Shyamalan legrosszabbul teljesítő filmje a nyitóhétvégén, amit eddig 2021-ből az Idő tartott 16,8 millió dollárral. A premier után viszont erőre kapott az akkori film, a következő hetekben megnőtt az érdeklődés, és 48 millió dollárral zárt az amerikai piacon, valamint 90 millió dollárral globálisan.

Amerikán kívül a Kopogás a kunyhóban további 7 millió dollárral gyarapította a bevételt, és világszerte 41,2 millió dollárra rúgott a jegyeladás. Ha azt nézzük, hogy a filmet mindössze 20 millió dollárból forgatták, akkor annyira nem is rossz kezdés, mert néhány nap elég volt ahhoz, hogy megtérüljön a gyártási költség.

A 80 for Brady az amerikaifutball-szövetség egyik legnagyobb játékosát mutatja be, a New England Patriots egykori irányítóját. A filmben a jó barátok közösen utaznak el a Super Bowlra, hogy megnézzék a hősüket, Tom Bradyt. A film premierje egybeesett Brady NFL-es visszavonulásával is, aminek köszönhetően a jegyeladások is megugrottak az Államokban. A filmet 28 millió dollárból hozták össze.

Az Avatar: A víz útja a bemutatótól számított nyolcadik héten még mindig csodálatosan teljesített, 10,8 millió dolláros amerikai bevétellel zárt múlt héten. Ez mindössze 32%-os visszaesést jelent az előző heti teljesítményhez. Az Avatar első folytatása Észak-Amerikában 636 millió dollárt, globálisan pedig 2,174 milliárd dollárt keresett. Ezzel minden idők negyedik legtöbb bevételt hozó filmje.

A Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság 7,9 millió dollárral a negyedik helyen végzett, míg az ötödik helyre a BTS: Yet to Come in Cinemas ért fel 5,1 millió dollárral.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...

Disney
Filmek

A Disney-mesék és filmek valóságos helyszíneinek TOP 30-as listája

Kiadták a TOP 30-as listát, amivel találkozhatták a Disney-mesékben és filmekben.

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
Filmek

Gareth Edwards szerint “sok pontatlanságot” olvashattunk a Zsivány Egyes pótforgatásáról

Több pletykát is olvasni lehetett a Zsivány Egyes forgatásáról.

Taylor Swift Ryan Reynolds
Filmek

A Deadpool 3. sztárjaival lógott Taylor Swift – már spekulálnak az énekesnő cameójáról

Arról spekulálnak a rajongók, hogy melyik karaktert játszhatja majd Taylor Swift a...