Főoldal Filmek Box Office: Az éhezők viadala előzményfilmje a Kívánság és a Napóleon előtt
Filmek

Box Office: Az éhezők viadala előzményfilmje a Kívánság és a Napóleon előtt

A box office tábla élére állt, de ez még egy hosszú hadjárat lesz, hogy sikeresen legyen a Napóleon.

236
Napóleon
Forrás: Apple

Az éhezők viadala: Az énekesmadarak és kígyók balladája a Disney Kívánság és az Apple Napóleon című filmjeit is maga mögé utasította, és ezzel zsinórban nyerte az észak-amerikai jegyeladást az amerikai hálaadás ünnepi hétvégéjén is.

A Comscore jelentése szerint Az éhezők viadala előzményfilmje 28,8 millió dollárt hozott a hálaadásnapi hétvégén, és 42,0 dollárt az öt nap alatt. Ez mindössze 35 százalékos visszaesést jelent az előző hétvégi bevételhez, amikor a film 44,0 millió dollárral kezdett Amerikában. A film eddig Észak-Amerikában 98,3 millió dollárt, a tengerentúlon 98,9 millió dollárt, globálisan pedig 197,2 millió dollárt termelt.

A Ridley Scott rendezésében és Joaquin Phoenix főszereplésével készült Napóleon múlt hétvégén debütált a mozikban, és a francia császár hadjárata a második helyig vezetett, 20,4 millió dolláros észak-amerikai bevétellel a hétvégén és 32,5 millió dollárral az ötnapos munkaszüneti hosszú hétvégén. A 200 millió dolláros gyártási költségvetéssel készült Napóleon globális összbevétele meghaladta a 78,8 millió dollárt.

Múlt héten mutatták be a Disney legújabb animációs rajzfilmjét. A Kívánság 19,5 millió dollárral a harmadik helyen végzett Észak-Amerikában, és az ötnapos bevétele 31,7 millió dollár volt. A Variety szerint a film messze elmaradt a várakozásoktól, mert a 3 napos hétvégén 35M dollárral számoltak, míg az 5 napos hétvégén 45-50 millió dollárt vártak. A Disney ott folytatja a vesszőfutást, ahol 2022-ben abbahagyta. Az új filmje jobban kezdett, mint a 2022-es Fura világ a debütáló hétvégéjén, amely mindössze 12 millió dollárt hozott, az első öt nap alatt pedig 18 milliót. Szomorú, hogy a pandémia alatt bemutatott Encanto ezeknél is jobban nyitott, 40,3 millió dolláros bevétellel kezdett a kasszáknál úgy, hogy még javában hevertük a COVID nehézségeit.

Összehasonlítva a Disney más hálaadásnapi filmnyitásaival, a 2019-es Jégvarázs 2. 123,7 millió dollárt, a 2018-as Ralph lezúzza a netet 84,6 millió dollárt, a 2017-es Coco pedig 71 millió dollárt varázsolt a box office táblázatra.

A negyedik helyen a Trollok: Együtt a banda végzett 17,5 millió dollárral és 25,3 millió dollárral az 5 napos hétvégén, az Eli Roth-féle Hullaadás 7,1 millió dollárral és 11,1 millió dollárral végzett az első öt helyen.

Napóleon
Forrás: Apple

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Wonka
Filmek

A Wonka tartja magát a box office lista élén

Erős kihívó hiányában a Wonka megnyerte a 2024-es év első hétvégéjét.

Disney
Filmek

2015 óta a Disney először csúszott le a box office lista első helyéről

Nem a Disney termelte a legtöbb pénzt a mozikasszáknál a 2023-as évben.