Főoldal Filmek Box Office: Az Aquaman és az Elveszett Királyság csalódást okozott, de még így is nyerte a nyitóhétvégét
Filmek

Box Office: Az Aquaman és az Elveszett Királyság csalódást okozott, de még így is nyerte a nyitóhétvégét

Aquaman és Fekete Manta visszavágója nem hozta lázba a mozinézőket.

329
Aquaman és az elveszett királyság
Forrás: Warner Bros.

Az Aquaman és az Elveszett Királyság múlt héten csobbant be a mozikba. Bár csalódást okozott a nyitóhétvégén Arthur Curry és Fekete Manta összecsapása a kasszáknál (és kritikákban is), de még így is elég volt ahhoz, hogy Észak-Amerikában a box office lista élére álljon mindössze 28,1 millió dolláros bevétellel.

A Comscore jelentése szerint az Aquaman és az Elveszett Királyság várhatóan 40 millió dollárt fog keresni a karácsonyi ünnepi hétvégén. Az Államokon kívül a 2018-as Aquaman folytatása további 80,1 millió dollárt hozott, amivel globálisan 120,1 millió dollárra nőtt a bevétel.

Ezzel a nyitóhétvégével nemcsak az eredeti Aquaman (67,8M dollár) és a Marvelek (47M dollár) előzte meg, hanem a DC Studios három másik idei filmje közül kettő. A Flash: A Villám 55 millió dollárral nyitott nyár elején, a Shazam! Az istenek haragja pedig 30,1 millió dolláros nyitóhétvégét hozott. A Kék Bogár 25 millió dolláros nyitóbevételét azonban felülmúlta.

A DCEU-filmek legrosszabb nyitását produkálta az első rész 2018-ban, de a premier utáni hetekben erőre kapott, és végül több mint 1,1 milliárd dollárral zárt a globális jegypénztáraknál és 335 millió dollárral Észak-Amerikában. Ezt vártuk volna a folytatástól is, amikor bejelentették, de az elmúlt 5 év alatt sok minden változott. Megszületett a DC Studios James Gunn és Peter Safran vezetésével, és a vezetők teljesen más irányt jelöltek ki, és ebben nem kap szerepet Jason Momoa főszereplésével Aquaman, és ez egyben megpecsételte a film sorsát is.

A Rotten Tomatoes kritikákat gyűjtő oldalán 36%-on áll az Aquaman és az Elveszett Királyság, ami messze elmarad az eredeti 66%-os mutatójától. Miközben az ítészek könyörtelenül lehúzták a filmet, addig a közönség pontszámok sokkal közelebb állnak egymáshoz: az eredetit 72%-ra értékelték a rajongók, a folytatást pedig 79%-ra.

A múlt hétvégi kasszasiker, a Wonka, 17,7 millió dollárral a második helyen végzett. A Willy Wonka és a csokigyár előzményfilmje eddig 254,9 millió dollárt termelt világszerte. A harmadik helyet a Kacsalábon című animációs rajzfilm szerezte meg 12,3 millió dolláros bemutatkozó hétvégével. A sorban az Imádlak utálni követte 6,2 millió dollárral, az első ötöt pedig a Salaar: Part 1 – Ceasefire zárta 5,4 millió dollárral.

Aquaman és az elveszett királyság
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...

Aquaman és az Elveszett Királyság
Filmek

Kiderült, mikortól lesz elérhető az Aquaman és az Elveszett Királyság az HBO Maxon

Aquaman és Fekete Manta visszavágóját hamarosan az HBO Maxon is megnézhetjük.