Főoldal Filmek Box Office: A Wonka csokiba borította a világot
Filmek

Box Office: A Wonka csokiba borította a világot

A box office adatok alapján a Wonka nyerte a nyitóhétvégét a kasszáknál.

329
Wonka
Forrás: Warner Bros.

A Warner Bros. múlt héten mutatta be a Wonka című előzményfilmet a világhírű Willy Wonka csokoládégyárosról, és bár az első kritikák nem voltak valami pozitívak, a világot sikerült csokiba borítania a box office táblán. Kihívó hiányában a Wonka vitte az első hétvégét az amerikai jegypénztáraknál 39 millió dolláros bevétellel.

A Comscore jelentése szerint a Wonka a nemzetközi jegypénztáraknál további 53,6 millió dollárt hozott, és jelenleg 151,4 millió dollárnál tart a globális jegypénztáraknál. Noha az előzményfilm sikeresen vette az első akadályt, a premier hétvégéjén megnyerte a jegyeladásokat világszerte, de messze elmaradt a 2005-ös Charlie és a csokoládégyár 56,1 millió dolláros nyitóhétvégéjétől az észak-amerikai mozikban.

A mostani filmben Timothée Chalamet játssza azt a Willy Wonkát, akit először Gene Wilder alakított az 1971-es Willy Wonka és a csokoládégyárban, majd Johnny Depp a 2005-ös Charlie és a csokoládégyárban. Ebben az új történetben megismerjük Wonka eredettörténetét és csokoládékészítői kezdeti nehéz napjait.

Az éhezők viadala: Az énekesmadarak és kígyók balladája zsinórban egymást követő öt hétvégén állhatott fel a képzeletbeli dobogó második fokára, a szintén előzményfilmnek beállított történet 5,8 millió dollárt kasszírozott össze a tengerentúlon. A franchise előzményfilmje ezzel hivatalosan is átlépte a 300 millió dollárt jegypénztáraknál, miután világszerte több mint 300,5 millió dollárért értékesítettek jegyet a filmre. Észak-Amerikában Az énekesmadarak és kígyók balladája 145,2 millió dollárt ért el.

A harmadik helyen A fiú és a szürke gém végzett 5,1 millió dollárral, a Godzilla Minus One 4,8 millió dollárral a negyedik lett, a Trollok: Együtt a banda pedig 4 millió dollárral zárta az első öt helyet.

wonka 192535 2
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...