Főoldal Filmek Box Office: A vártnál valamivel gyengébben nyitott a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész Amerikában
Filmek

Box Office: A vártnál valamivel gyengébben nyitott a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész Amerikában

Az amerikai nézőket nem vette meg Ethan Hunt és a csapata legújabb küldetése.

20
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész

Míg a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész 56,2 millió dolláros jegybevétellel megnyerte az amerikai hétvégi jegybevételt, a debütáló produkció a vártnál valamivel gyengébben kezdett a kasszáknál. Fontos azonban megemlíteni, hogy péntek helyett szerdán nyitott, és nemzetközi szinten is erős, 155 millió dolláros bevételt ért el.

A Comscore adatai szerint az ötnapos bevétele 80 millió dollár volt, ami talán egy kicsit elvette a kedvét a háromnapos hétvégi eladásoktól. Nehéz összehasonlítani a film nyitóhétvégéjét a franchise korábbi részeivel, hiszen ott háromnapos eseményekről beszélünk, ám ha ettől eltekintünk, akkor Ethan Hunt legújabb küldetése csak a harmadik legerősebb nyitás volt a Mission: Impossible 2. 57,8M dolláros és a Mission: Impossible – Utóhatás 61 millió dolláros nyitóhétvégéje mögött.

Teljesen más, ha globálisan nézzük a helyzetet, ott ugyanis a hetedik Mission: Impossible a franchise legjobb, 235 millió dolláros bevétellel kezdett a jegykasszáknál, és kis túlzással kijelenthető, hogy Tom Cruise új filmjének elég volt egy hétvége, hogy megtérüljön a nagyjából 300 millió dolláros gyártási költség, ami nem tartalmazza a marketingköltséget.

A kritikák és a fogadtatás nagyon pozitív volt, így az elemzők most arra számítanak, hogy ezt a jó formát át tudja menteni a következő hetekre is, de nem lesz könnyű dolga, ugyanis a héten érkezik a “Barbenheimer” nevű fenevad, július 21-én egyszerre fogják bemutatni a mozikban a Barbie és az Oppenheimer című filmeket.

A Sound of Freedom második hétvégéjén is lenyűgözően teljesített az észak-amerikai box office listán, hiszen 27 millió dollárral a második helyen végzett, így az amerikai összbevétel 85,49 millió dollárra nőtt. Az Insidious: A vörös ajtó 13 millió dolláros hétvégi bevétellel követte, az Indiana Jones és a sors tárcsája és az Elemi pedig 12 millió, illetve 8,7 millió dollárral zárta az első öt helyet.

Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mosolyogj
Filmek

Kitűzték a Mosolyogj folytatásának bemutatódátumát

2022 egyik legjövedelmezőbb filmje volt a Mosolyogj, és hamarosan jön a folytatás...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...