x
Filmek

Box Office: A Top Gun: Maverick második hétvégén is szárnyal a mozikban

Nem talált legyőzőre Tom Cruise új filmje a premier utáni héten sem a mozikban.

Box Office: A Top Gun: Maverick második hétvégén is szárnyal a mozikban
  • Publishedjúnius 5, 2022

Nem csak az amerikai közönség rajong a Top Gun: Maverick című folytatásért. A mozifilm a nemzetközi mozikban jól szerepel, és a 64 tengerentúli országban már 257 millió dollárt hozott, amihez hozzájön még a második hétvégi amerikai 81,7M dolláros bevétel, ezzel pedig a film összbevétele világszerte több mint 548 millió dollárra nőt.

A Top Gun: Maverick Észak-Amerikában 291 millió dollárt termelt két hét alatt. Figyelemre méltó, hogy a filmet nem játsszák Kínában és Oroszországban, és még nem mutatták be Dél-Koreában sem, ahová június 23-án érkezik, a csapat promóciós turnéját követően. A Paramount Pictures óriási bizalmat mutatott a film iránt, a világjárvány teljes időtartama alatt kitartott mellette, és a főszereplő Tom Cruise-t világkörüli reklámkörútra küldte, amely során San Diegóba, Londonba, Cannes-ba és Tokióba is eljutott. A film a múlt héten rekordszámú jegybevétellel nyitott, és a kritikusok is áradoztak a folytatásról.

Az Egyesült Királyság továbbra is a film legjobb nemzetközi piaca, közel 47,8 millió dollárral. A rajongók érdeklődése sem csökkent, éppen ellenkezőleg, nőtt, ugyanis péntekről péntekre 4%-kal többen váltottak jegyet a mozira. Hasonlóképpen jól teljesít a film Új-Zélandon is, ahol 6%-os növekedést produkált az első héthez viszonyítva, míg Ausztráliában 6%-kal esett vissza a 23,4 millió dolláros összbevétel.

Japánban a Top Gun második része 21,9 millió dollárt hozott. Emellett Tajvanon, Hongkongban és Thaiföldön is péntekről péntekre nőtt az érdeklődés. A film a Közel-Keleten 12,8 millió dollárt keresett, míg olyan kulcsfontosságú piacokon, mint Brazília, Olaszország és Mexikó visszaesés volt tapasztalható. Ebben szerepet játszhatott az is, hogy itt korai megjelenést kapott a Jurassic World: Világuralom. A Universal Pictures jövő héten mutatja be a trilógia harmadik felvonását, és várhatóan rögtön az első helyre ugrik majd.

Ehhez kapcsolódóan a Marvel Studios Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmje is jó hétvégét tudhat maga mögött, és már 909,4 millió dollárnál tart világszerte. Bár az egymilliárdos célt elérni nehéz feladatnak tűnik, jóval valószínűbb, hogy valahol a 925 és 950 millió dollár között zárhat a jegypénztáraknak Sam Raimi legújabb szuperhősalkotása.

Top Gun: Maverick
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.