Főoldal Filmek Box Office: A Thor: Szerelem és mennydörgés gyengében kezdett, mint azt várni lehetett, de még így is uralta a mozikat a mennydörgés istene
Filmek

Box Office: A Thor: Szerelem és mennydörgés gyengében kezdett, mint azt várni lehetett, de még így is uralta a mozikat a mennydörgés istene

Az istenekhez méltó helyen kezdett a Thor: Szerelem és mennydörgés.

586
Thor: Szerelem és mennydörgés
Forrás: Marvel Studios

A héten mutatták be a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmet a mozikban, amitől sokan azt várták, hogy megdönti az előző film, a Doctor Strange az őrület multiverzumában jegyeladásának rekordját a mozipénztáraknál. Taika Waititi őrült kalandja 302 millió dollárt hozott az első hétvégén a globális jegypénztáraknál, és ezzel istenekhez méltó győzelmet aratott.

A Variety beszámolója szerint a Thor: Szerelem és mennydörgés Észak-Amerikában 143 millió dollárt, nemzetközileg pedig további 159 millió dollárt termelt a stúdiónak. Bár az MCU legújabb filmjének nyitása kissé elmaradt a 150 millió dolláros hazai becsléstől, még így is nagyon jól teljesített, és többet hozott, mint a Thor: Ragnarök 123 millió dollárral 2017-ben. A mozifilm éppen csak lemaradt a Jurassic World: Világuralom a maga 145 millió dolláros, illetve a Doctor Strange az őrület multiverzumában 185 millió dolláros nyitóhétvégéje mögött. Utóbbi esetében ez a 2022-es év legnagyobb nyitóhétvégéjét is jelenti.

A Thor: Szerelem és mennydörgés gyártási költsége 250 millió dollárra tehető, és a Marvel Studios nagyjából 100 millió dollárt költött a marketingre, így ha az első hétvége bevételét nézzük, akkor már most megtérülni látszik a produkció, egyszóval innen csak termelni fog a film. A Marvel Moziverzum egészére levetítve, Thor legújabb kalandja a 12. legjobb nyitást produkálta a fennállás óta.

A Minyonok: A Gru felemelkedése a második helyen végzett, 45,5 millió dollárt keresve második hétvégéjén a tengerentúlon. Jelen állás szerint a franchise ötödik darabja 210 millió dollárt hozott az amerikai mozikban és 399,8 millió dollárt a globális eladásokból.

A Top Gun: Maverick most is felállhatott a dobogóra. ezúttal a harmadik helyre volt elég, de a stúdiónak így sem lehet oka a panaszra, hiszen a hetedik hétvégéjén újabb 15,5 millió dollárral növelve a bevételét. A Top Gun folytatása 597,4 millió dollárt keresett Észak-Amerikában, így már több mint 1,18 milliárd dollár folyt be belőle világszerte.

Az Elvis 11 millió dollárral a negyedik helyen végzett, ami 40%-os visszaesést jelent a nyitóhétvégéhez képest. Az életrajzi film eddig 91,1 millió dollárt hozott Észak-Amerikában. Az első öt helyezettet a Jurassic World: Világuralom zárta 8,4 millió dolláros jegyeladással az Államokban. A trilógia befejező része még csak most lépte át a 350M dollár Amerikában.

Jurassic World: Világuralom
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.